3 vragen aan Thomas Caron

Oprichter kunstplatform Artlead

Wat is het idee achter Artlead?

“Op het platform zijn op een toegankelijke manier gecureerde kunstedities te koop van artiesten die het ontdekken waard zijn. Die edities komen tot stand via internationale partners – zoals kunstinstellingen, musea, uitgeverijen en galeries – die ervoor openstaan betaalbare edities op de markt te brengen. De artiesten moeten coherent, kwalitatief en internationaal genoeg zijn.”

Zijn verzamelaars wel bereid online kunst te kopen?

“Zeker wel, maar ik heb nu toch het Artlead Salon opgericht: een fysieke ruimte in Brussel, waar ik klanten kan ontvangen, die hun editie willen komen ophalen. In die ruimte aan de Handelskaai is ook een white-boxetalage, waar ik regelmatig een kunstinstallatie organiseer.”

Wat mogen we nog verwachten?

“Zondag opent in het Artlead Salon het project van Sanam Khatibi, een Iraanse kunstenares, die in Brussel woont. Ze ontwierp een zijden sjaal, die ze produceerde in het Franse atelier waarmee ook Dior en Hermès samenwerken. Die tonen we in combinatie met een nieuw schilderij en een wandtapijt van haar. We zetten ons Billboard-project voort: aan de Gentse Dokken geven we opnieuw een kunstenaar een canvas in de publieke ruimte. In Brussel opent binnenkort ook zo’n project.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content