3 vragen aan Gregory Tuytens

Autospecialist veilinghuis Bonhams

Van welke topstukken verwacht u het meest op de oldtimerveiling Zoute Sale Bonhams op 5 oktober?

“De topstukken zijn van Ferrari, Aston Martin, Bentley en Porsche. Maar daarnaast is er een breed gamma aan modellen die vaak onbekend zijn voor het grote publiek, zoals de Elva Mk1b, de Arnolt Bristol Roadster, de AC ACE Roadster, de Derby K4 en de Healey Silverstone. Dat is wat de markt zoekt en waar wij het meeste van verwachten. Een collector’s item is de Rolls Royce Silver Shadow Cabriolet, die de bokslegende Muhammed Ali kocht in 1970.”

Welke opbrengst verwacht u?

“We evolueerden van een omzetcijfer van 4,5 miljoen euro in 2016 naar 5,5 miljoen in 2017. Op deze editie verwachten we voor 6 miljoen te kunnen verkopen. De Zoute Sale is de populairste veiling op onze Europese kalender. Met een gemiddeld verkooppercentage van meer dan 90 procent kan het de beste veiling worden genoemd.”

Is de Zoute Sale een Belgische aangelegenheid?

“De catalogus verschijnt in alle uithoeken van de autoverzamelaarswereld, tot in de Verenigde Staten en Azië. Maar we worden enorm ondersteund door het publiek in Knokke: Belgen, Nederlanders en Fransen, maar ook Engelsen en Duitsers. Vorig jaar bleef iets minder dan de helft van de loten in België.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content