"De mooie klassieke keuken is nooit ouderwets" is het motto van Vincent Gardinal, die de 25ste verjaardag van zijn Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry viert. Voortaan heet de zaak Le Prieuré Saint-Géry Restaurant & Hôtel...

"De mooie klassieke keuken is nooit ouderwets" is het motto van Vincent Gardinal, die de 25ste verjaardag van zijn Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry viert. Voortaan heet de zaak Le Prieuré Saint-Géry Restaurant & Hôtel de charme. De hoogtepunten van zijn keuken zijn bereidingen als kroket van Noordzeekrab, sabayon die in niets te vergelijken is met het bekende dessert, licht opgeklopte hollandaisesauzen aangevuld met allerlei ingrediënten (vin jaune, gebruinde boter, pompelmoes, roze champagne, krab) en variaties op de klassieke consommé. Van die laatste staat dit voorjaar een geklaarde bouillon met citroenkruid, gember, galanga en geraspte schil van mandarijntjes op de kaart, als sausje waarmee de eendenlever aan tafel wordt overgoten. De feestelijkheden openen met de formule Silver Sejour (6 tot 28 juni, woensdag, donderdag en zondag, feestdagen uitgezonderd). Het bestaat uit een driegangenmenu, aperitief, wijnen, koffie, overnachting in een tweepersoonskamer en ontbijt voor 125 euro per persoon.