Eind vorig jaar lag de inflatie nog op meer dan 2 procent. De producten met de grootste prijsverhogingen in februari waren fruit, bloemen en planten, elektriciteit, zuivelproducten en hotelkamer. Motorbrandstoffen en suiker, chocolade en confituur hadden daarentegen het grootste verlagend effect tegenover vorige maand.

De inflatie van de gezondheidsindex -zonder alcohol, tabak en motorbrandstoffen- bleef dus verder zakken, naar 1,41 procent. De spilindex werd, zoals verwacht, niet overschreden. De laatste spilindexoverschrijding vond in mei 2017 plaats.

Eind vorig jaar lag de inflatie nog op meer dan 2 procent. De producten met de grootste prijsverhogingen in februari waren fruit, bloemen en planten, elektriciteit, zuivelproducten en hotelkamer. Motorbrandstoffen en suiker, chocolade en confituur hadden daarentegen het grootste verlagend effect tegenover vorige maand.De inflatie van de gezondheidsindex -zonder alcohol, tabak en motorbrandstoffen- bleef dus verder zakken, naar 1,41 procent. De spilindex werd, zoals verwacht, niet overschreden. De laatste spilindexoverschrijding vond in mei 2017 plaats.