De sectorfederatie BelPV houdt evenwel vast aan het argument dat standaard zonnepanelen in ons land wel degelijk binnen de zes jaar kunnen worden terugverdiend, staat in Het Laatste Nieuws te lezen. "Als de subsidie nu wegvalt, is de huidige generatie zonnepanelen verlieslatend", luidt het.

Volgens de studie van de studenten wordt de terugverdientijd van zonnepanelen bovendien veel te rooskleurig voorgesteld." De sector publiceert advertenties waarin sprake is van acht jaar terugverdientijd. Onder meer door allerlei kosten in de marge is een termijn van twaalf jaar veel realistischer, al hangt het van project tot project af."

De studie raadt geïnteresseerden aan om goed na te gaan of zonnepanelen wel de juiste oplossing zijn voor hun woning en daarbij rekening te houden met de ligging ten opzichte van de zon en de mogelijke elektriciteitsopbrengst van de installatie.

De sectorfederatie BelPV houdt evenwel vast aan het argument dat standaard zonnepanelen in ons land wel degelijk binnen de zes jaar kunnen worden terugverdiend, staat in Het Laatste Nieuws te lezen. "Als de subsidie nu wegvalt, is de huidige generatie zonnepanelen verlieslatend", luidt het. Volgens de studie van de studenten wordt de terugverdientijd van zonnepanelen bovendien veel te rooskleurig voorgesteld." De sector publiceert advertenties waarin sprake is van acht jaar terugverdientijd. Onder meer door allerlei kosten in de marge is een termijn van twaalf jaar veel realistischer, al hangt het van project tot project af." De studie raadt geïnteresseerden aan om goed na te gaan of zonnepanelen wel de juiste oplossing zijn voor hun woning en daarbij rekening te houden met de ligging ten opzichte van de zon en de mogelijke elektriciteitsopbrengst van de installatie.