In april 2014 werden gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland, Bulgarije en Roemenië. De actie in samenwerking met de buitenlandse gerechtelijke autoriteiten en Eurojust leidde tot ontmanteling van de organisatie, die tussen 2007 en 2014 meer dan 4,5 miljoen euro factureerde aan zijn klanten in België. De bende leverde Roemeense werknemers aan een groot aantal Belgische bouwbedrijven.

Voor de correctionele rechtbank staan twee Nederlandse echtparen en één Roemeens echtpaar terecht, samen met de zaakvoerders van drie Oost-Vlaamse bouwondernemingen. In totaal waren er minstens 79 werknemers betrokken in de fraudecarrousel, stelt het arbeidsauditoraat. De sociale inspectie raamt de ontdoken sociale bijdragen voor de periode van 2011 tot en met 2014 op iets meer dan 1 miljoen euro.

De zaak wordt op 12 juni behandeld.

In april 2014 werden gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland, Bulgarije en Roemenië. De actie in samenwerking met de buitenlandse gerechtelijke autoriteiten en Eurojust leidde tot ontmanteling van de organisatie, die tussen 2007 en 2014 meer dan 4,5 miljoen euro factureerde aan zijn klanten in België. De bende leverde Roemeense werknemers aan een groot aantal Belgische bouwbedrijven. Voor de correctionele rechtbank staan twee Nederlandse echtparen en één Roemeens echtpaar terecht, samen met de zaakvoerders van drie Oost-Vlaamse bouwondernemingen. In totaal waren er minstens 79 werknemers betrokken in de fraudecarrousel, stelt het arbeidsauditoraat. De sociale inspectie raamt de ontdoken sociale bijdragen voor de periode van 2011 tot en met 2014 op iets meer dan 1 miljoen euro. De zaak wordt op 12 juni behandeld.