De gemiddelde woningprijzen in de landen van de eurozone zijn in het tweede kwartaal met 1,1 procent gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In de volledige Europese Unie (EU) werd een toename met 2,3 procent genoteerd in vergelijking met het tweede kwartaal 2014. Dat meldt het Euopees statistiekbureau Eurostat donderdag.

In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar noteerde de eurozone in het tweede kwartaal een toename van de woningprijzen met 1,2 procent, en met 1,3 procent in de EU.

De meest opmerkelijke stijgingen in het tweede kwartaal - op jaarbasis - werden geregistreerd in Zweden (+13,0 procent), Hongarije (+11,9 procent) en Ierland (+10,7 procent).

De grootste dalingen in die periode werden genoteerd in Letland (-4,4 procent), Italië (-3,0 procent) en Frankrijk (-2,2 procent).

Volgens de berekeningen van Eurostat klokten de woningprijzen in België de afgelopen drie maanden van het jaar +0,8 procent hoger af op jaarbasis, en was er een toename met + 1,7 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. (BO)

De gemiddelde woningprijzen in de landen van de eurozone zijn in het tweede kwartaal met 1,1 procent gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In de volledige Europese Unie (EU) werd een toename met 2,3 procent genoteerd in vergelijking met het tweede kwartaal 2014. Dat meldt het Euopees statistiekbureau Eurostat donderdag. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar noteerde de eurozone in het tweede kwartaal een toename van de woningprijzen met 1,2 procent, en met 1,3 procent in de EU. De meest opmerkelijke stijgingen in het tweede kwartaal - op jaarbasis - werden geregistreerd in Zweden (+13,0 procent), Hongarije (+11,9 procent) en Ierland (+10,7 procent).De grootste dalingen in die periode werden genoteerd in Letland (-4,4 procent), Italië (-3,0 procent) en Frankrijk (-2,2 procent). Volgens de berekeningen van Eurostat klokten de woningprijzen in België de afgelopen drie maanden van het jaar +0,8 procent hoger af op jaarbasis, en was er een toename met + 1,7 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. (BO)