De verkoop van woningen is met een terugval met 27,2 procent tot 3,83 miljoen op het laagste peil sinds 1995 beland. Marktkenners gingen uit van een daling naar 4,65 miljoen. De vraag naar eengezinswoningen in juli was de afgelopen15 jaar nooit lager, terwijl het aanbod toenam.

Hoewel de voordelige hypotheekrente de vastgoedmarkt een positieve impuls had moeten geven, blijkt de onrust over de afkoelende economie en de toenemende werkloosheid de huizenverkoop in een wurgreep te houden.

In een reactie aan het persagentschap Bloomberg noemt Derek Holt, econoom bij Scotia Capital Inc in Toronto, het vastgoedrapport van dinsdag "verwoestend". Volgens Holt lijdt het geen twijfel dat de vastgoedprijzen de komende maanden serieus onder druk komen te staan.

Na bekendmaking van de vastgoedcijfers diepten de verliezen op de beurzen in Europa en de VS uit.

De verkoop van woningen is met een terugval met 27,2 procent tot 3,83 miljoen op het laagste peil sinds 1995 beland. Marktkenners gingen uit van een daling naar 4,65 miljoen. De vraag naar eengezinswoningen in juli was de afgelopen15 jaar nooit lager, terwijl het aanbod toenam.Hoewel de voordelige hypotheekrente de vastgoedmarkt een positieve impuls had moeten geven, blijkt de onrust over de afkoelende economie en de toenemende werkloosheid de huizenverkoop in een wurgreep te houden.In een reactie aan het persagentschap Bloomberg noemt Derek Holt, econoom bij Scotia Capital Inc in Toronto, het vastgoedrapport van dinsdag "verwoestend". Volgens Holt lijdt het geen twijfel dat de vastgoedprijzen de komende maanden serieus onder druk komen te staan. Na bekendmaking van de vastgoedcijfers diepten de verliezen op de beurzen in Europa en de VS uit.