Londen geldt traditioneel als een van de duurste plaatsen om te wonen in Europa. Maar de stad is sinds het brexit-referendum minder aantrekkelijk geworden.

In het hele Verenigd Koninkrijk steeg de gemiddelde huizenprijs nog met 2,6 procent. Maar ook dat is een tegenvaller, en het laagste groeicijfer sinds 2012, aldus Nationwide.

De hypotheekverstrekker verwacht dat ook 2018 een moeilijk jaar blijft, met mogelijk verdere prijsdalingen in Londen. In 2016 stegen de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk nog met 4,5 procent.

De Britten kozen er anderhalf jaar geleden voor om de Europese Unie (EU) te verlaten. Sindsdien heerst er heel wat onzekerheid, onder meer over de toekomst van de City als financieel centrum.

Het Britse pond verloor in waarde en dat leidde dan weer tot een hoge inflatie, wat de koopkracht van de Britten aantast. De regering-May heeft wel aangekondigd dat de registratierechten voor bepaalde categorieën worden verlaagd.

Londen geldt traditioneel als een van de duurste plaatsen om te wonen in Europa. Maar de stad is sinds het brexit-referendum minder aantrekkelijk geworden.In het hele Verenigd Koninkrijk steeg de gemiddelde huizenprijs nog met 2,6 procent. Maar ook dat is een tegenvaller, en het laagste groeicijfer sinds 2012, aldus Nationwide. De hypotheekverstrekker verwacht dat ook 2018 een moeilijk jaar blijft, met mogelijk verdere prijsdalingen in Londen. In 2016 stegen de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk nog met 4,5 procent. De Britten kozen er anderhalf jaar geleden voor om de Europese Unie (EU) te verlaten. Sindsdien heerst er heel wat onzekerheid, onder meer over de toekomst van de City als financieel centrum. Het Britse pond verloor in waarde en dat leidde dan weer tot een hoge inflatie, wat de koopkracht van de Britten aantast. De regering-May heeft wel aangekondigd dat de registratierechten voor bepaalde categorieën worden verlaagd.