Voor appartementen vielen de aanvragen terug met 12,3 procent. Voor eengezinswoningen werden er 9,5 procent minder aanvragen ingediend.

De terugval van de bouwactiviteit is opvallend, want zelden waren de voorwaarden om te bouwen zo gunstig. Om de bouw te stimuleren verlaagde de federale overheid de btw van 21 naar 6 procent voor een maximumbedrag van 50.000 euro. Door de economische crisis was het aangaan van een lening door kandidaat-bouwers nooit zo goedkoop. En ook de grondstoffen werden goedkoper. Zo'n 3 procent.

De economische onzekerheid als gevolg van de crisis schrikt heel veel kandidaat-kopers af.

Voor appartementen vielen de aanvragen terug met 12,3 procent. Voor eengezinswoningen werden er 9,5 procent minder aanvragen ingediend. De terugval van de bouwactiviteit is opvallend, want zelden waren de voorwaarden om te bouwen zo gunstig. Om de bouw te stimuleren verlaagde de federale overheid de btw van 21 naar 6 procent voor een maximumbedrag van 50.000 euro. Door de economische crisis was het aangaan van een lening door kandidaat-bouwers nooit zo goedkoop. En ook de grondstoffen werden goedkoper. Zo'n 3 procent. De economische onzekerheid als gevolg van de crisis schrikt heel veel kandidaat-kopers af.