Volgens Bloomberg schrapt WeWork 12.500 banen, wat overeenstemt met bijna één op de vijf banen.

Tot enkele maanden geleden stond WeWork te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg kwamen investeerders erachter dat het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Adam Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.

'In het kader van onze strategie om ons te heroriënteren op de kernactiviteiten van WeWork en zoals we eerder aan de werknemers meegedeeld hebben, zal de onderneming overgaan tot de noodzakelijke ontslagen om een efficiëntere organisatie te creëren', aldus een woordvoerster.

Volgens Bloomberg schrapt WeWork 12.500 banen, wat overeenstemt met bijna één op de vijf banen.Tot enkele maanden geleden stond WeWork te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg kwamen investeerders erachter dat het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Adam Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht. 'In het kader van onze strategie om ons te heroriënteren op de kernactiviteiten van WeWork en zoals we eerder aan de werknemers meegedeeld hebben, zal de onderneming overgaan tot de noodzakelijke ontslagen om een efficiëntere organisatie te creëren', aldus een woordvoerster.