In werkelijkheid bezat de werkloze nog geen theeservies van het beroemde Londense hotel. Een Britse rechtbank bevond hem vrijdag schuldig aan bedrog. De strafmaat moet nog bepaald worden.

De 49-jarige man overtuigde een geïnteresseerde koper ervan dat hij bevriend was met de teruggetrokken eigenaar van het hotel en dat hij een onderhandelingsvolmacht bezat.

De vrachtwagenchauffeur beloofde dat het Ritz-hotel voor slechts 250 miljoen Britse pond, ver onder de zogezegde werkelijke waarde, van de geïnteresseerde koper zou zijn. De bedrieger vroeg een voorschot van een miljoen pond (1,2 miljoen euro) en kreeg dat bedrag daadwerkelijk in handen.

De geldschieters van de koper waren er zo van overtuigd dat ze het Ritz-hotel in hun bezit hadden, dat ze al door het hotel liepen om verbouwingen te bespreken. Toen de bedrieger echter meer geld vroeg, kwam de aap uit de mouw.

In werkelijkheid bezat de werkloze nog geen theeservies van het beroemde Londense hotel. Een Britse rechtbank bevond hem vrijdag schuldig aan bedrog. De strafmaat moet nog bepaald worden. De 49-jarige man overtuigde een geïnteresseerde koper ervan dat hij bevriend was met de teruggetrokken eigenaar van het hotel en dat hij een onderhandelingsvolmacht bezat. De vrachtwagenchauffeur beloofde dat het Ritz-hotel voor slechts 250 miljoen Britse pond, ver onder de zogezegde werkelijke waarde, van de geïnteresseerde koper zou zijn. De bedrieger vroeg een voorschot van een miljoen pond (1,2 miljoen euro) en kreeg dat bedrag daadwerkelijk in handen. De geldschieters van de koper waren er zo van overtuigd dat ze het Ritz-hotel in hun bezit hadden, dat ze al door het hotel liepen om verbouwingen te bespreken. Toen de bedrieger echter meer geld vroeg, kwam de aap uit de mouw.