Sinds eind april 2010 konden projecten ingediend worden, waarvan er uiteindelijk 42 weerhouden zijn. Drie factoren speelden bij de selectie: een gelijke spreiding over het Waalse grondgebied, voorrang voor steden en gemeenten met veel 75-plussers en een maximum van 20 gesubsidieerde plaatsen per project.

Gemeenten die het voorlopig zonder serviceflats van de overheid of de mutualiteiten moesten stellen, hadden eveneens een streepje voor.

Concreet komen er 206 nieuwe serviceflats in Henegouwen, 161 in Namen, 93 in Luik, 77 in Luxemburg en 47 in Waals-Brabant. Wanneer die allemaal opgetrokken zijn, zal Wallonië in totaal 943 serviceflats tellen die in handen zijn van overheid of mutualiteiten.

Sinds eind april 2010 konden projecten ingediend worden, waarvan er uiteindelijk 42 weerhouden zijn. Drie factoren speelden bij de selectie: een gelijke spreiding over het Waalse grondgebied, voorrang voor steden en gemeenten met veel 75-plussers en een maximum van 20 gesubsidieerde plaatsen per project. Gemeenten die het voorlopig zonder serviceflats van de overheid of de mutualiteiten moesten stellen, hadden eveneens een streepje voor. Concreet komen er 206 nieuwe serviceflats in Henegouwen, 161 in Namen, 93 in Luik, 77 in Luxemburg en 47 in Waals-Brabant. Wanneer die allemaal opgetrokken zijn, zal Wallonië in totaal 943 serviceflats tellen die in handen zijn van overheid of mutualiteiten.