Investeren in rusthuizen blijkt in tijden van crisis een veiligere belegging dan bijvoorbeeld een kantoorgebouw. Een dergelijke investering zou in ieder geval opbrengstvast zijn, rekening houdend met het feit dat ons land in 2020 1,58 miljoen mensen tussen de 65 en 79 jaar oud zal tellen en 638.000 mensen ouder dan 80.

Dat rusthuizen stilaan een prooi vormen voor speculanten, blijkt uit cijfers van beursgenoteerde bedrijven als Cofinimmo en Aedifica, die steeds meer in de bouw van nieuwe of in bestaande gebouwen voor rusthuizen en serviceflats investeren in plaats van in kantoorruimte. Ook de banken Dexia en KBC investeren in rusthuizen en serviceflats.

Zorgnet Vlaanderen vindt de trend echter niet helemaal positief. "We hebben daar kanttekeningen bij", zegt Catherine Zenner, communicatieverantwoordelijke van Zorgnet. Die benadrukt dat de prijs en kwaliteit gewaarborgd moet zijn. Investeren in woningen is niet hetzelfde als investeren in zorg, vindt Zenner. Volgens Zorgnet kan de non-profitsector maar beter investeren in woningen voor ouderen, omdat die de winst daarvan herinvesteert in zorg.

Investeren in rusthuizen blijkt in tijden van crisis een veiligere belegging dan bijvoorbeeld een kantoorgebouw. Een dergelijke investering zou in ieder geval opbrengstvast zijn, rekening houdend met het feit dat ons land in 2020 1,58 miljoen mensen tussen de 65 en 79 jaar oud zal tellen en 638.000 mensen ouder dan 80. Dat rusthuizen stilaan een prooi vormen voor speculanten, blijkt uit cijfers van beursgenoteerde bedrijven als Cofinimmo en Aedifica, die steeds meer in de bouw van nieuwe of in bestaande gebouwen voor rusthuizen en serviceflats investeren in plaats van in kantoorruimte. Ook de banken Dexia en KBC investeren in rusthuizen en serviceflats.Zorgnet Vlaanderen vindt de trend echter niet helemaal positief. "We hebben daar kanttekeningen bij", zegt Catherine Zenner, communicatieverantwoordelijke van Zorgnet. Die benadrukt dat de prijs en kwaliteit gewaarborgd moet zijn. Investeren in woningen is niet hetzelfde als investeren in zorg, vindt Zenner. Volgens Zorgnet kan de non-profitsector maar beter investeren in woningen voor ouderen, omdat die de winst daarvan herinvesteert in zorg.