Cofinimmo heeft dinsdag meer details geleverd over de aangekondigde kapitaalverhoging. Het vastgoedbedrijf wil 285,4 miljoen euro ophalen - eerder was sprake van tot 300 miljoen euro - aan 95 euro per nieuw aandeel.

Het geld zal gebruikt worden voor de reeds geplande investeringen in 2015-2017 en er is de bijkomende ambitie om netto 350 miljoen euro te investeren in diezelfde periode. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

De kapitaalverhoging moet, indien er volledig op ingetekend wordt, na aftrek van kosten zowat 281 miljoen euro opbrengen. Het geld gaat enerzijds naar de geplande investeringen voor renovatie, conversie en bouw van kantoorgebouwen, zorgvastgoed en distributienetwerken (horecapanden en verzekeringskantoren).

Daar komt dus netto 350 miljoen euro bij om "nog onbepaalde faciliteiten voor gezondheidszorg en kantoorgebruik te verwerven of te ontwikkelen". Dit zou potentieel kunnen gebeuren door 600 miljoen euro aan verwervingen te realiseren en 250 miljoen euro aan verkopen, luidt het nog.

De inschrijvingsperiode voor de kapitaaloperatie start woensdag en duurt twee weken. Concreet krijgen de bestaande aandeelhouders per aandeel een voorkeurrecht. Zes voorkeursrechten geven recht op een nieuw aandeel, dat dus aan 95 euro wordt verpatst. Het aandeel sloot maandag op 111,55 euro. (Belga/NS)

Cofinimmo heeft dinsdag meer details geleverd over de aangekondigde kapitaalverhoging. Het vastgoedbedrijf wil 285,4 miljoen euro ophalen - eerder was sprake van tot 300 miljoen euro - aan 95 euro per nieuw aandeel. Het geld zal gebruikt worden voor de reeds geplande investeringen in 2015-2017 en er is de bijkomende ambitie om netto 350 miljoen euro te investeren in diezelfde periode. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De kapitaalverhoging moet, indien er volledig op ingetekend wordt, na aftrek van kosten zowat 281 miljoen euro opbrengen. Het geld gaat enerzijds naar de geplande investeringen voor renovatie, conversie en bouw van kantoorgebouwen, zorgvastgoed en distributienetwerken (horecapanden en verzekeringskantoren). Daar komt dus netto 350 miljoen euro bij om "nog onbepaalde faciliteiten voor gezondheidszorg en kantoorgebruik te verwerven of te ontwikkelen". Dit zou potentieel kunnen gebeuren door 600 miljoen euro aan verwervingen te realiseren en 250 miljoen euro aan verkopen, luidt het nog.De inschrijvingsperiode voor de kapitaaloperatie start woensdag en duurt twee weken. Concreet krijgen de bestaande aandeelhouders per aandeel een voorkeurrecht. Zes voorkeursrechten geven recht op een nieuw aandeel, dat dus aan 95 euro wordt verpatst. Het aandeel sloot maandag op 111,55 euro. (Belga/NS)