King Sturge, een van de kleinere internationale spelers, was al langer op zoek naar een partner of overnamedoel. Zo zouden er ook verkennende gesprekken geweest zijn met marktleider CB Richard Ellis (CBRE).

JLL zal 197 miljoen pond (227,6 miljoen euro) uitbetalen aan de partners van King Sturge, waarvan 98 miljoen pond in contanten bij afsluiting. Het saldo zal uitbetaald worden in contanten over een periode van vijf jaar. Alle 43 King Sturge-kantoren en -ondernemingen verspreid over Europa zullen onderdeel worden van JLL. De naam King Sturge verdwijnt uit het straatbeeld. De integratie van bedrijfstakken en teams en de volledige rebranding van alle bedrijfsactiviteiten gaat onmiddellijk van start.

Vincent H. Querton, internationaal directeur en managing director van België en Luxemburg bij JLL, noemt de fusie ook voor België 'historisch'. "Het is de eerste internationale consolidatie in onze sector die een directe en zware impact zal hebben op de marktaandelen. Deze operatie versterkt onze positie van nummer 1 in Brussel en in de andere regio's. Wij worden onbetwistbaar marktleider in Leasing en in Capital Markets zowel in de markt van de kantoren als in die van semi-industrieel en logistiek vastgoed."

King Sturge vierde vorig jaar zijn 250 bestaan en is daarmee de nestor onder de internationale vastgoedadviseur. In een interview met Trends zei Jean-Philip Vroninks, managing director van King Sturge, toen dat hij op internationaal niveau nog wel enkele fusies verwachtte. Hij vindt het samengaan met JLL een logische stap. "Er zijn in onze business twee wereldspelers, Jones Lang LaSalle en CBRE, en daarna komen er een heel rist kleinere partijen waar King Sturge er ook een van was. We wisten dat er een consolidatie in de sector aankwam en onze strategie was om daar pro-actief en snel op in te spelen. Daardoor hebben we onze partner kunnen kiezen en dat is toch een veel aantrekkelijker positie dan op het einde van die beweging bijna gedwongen te worden tot een fusie."

In ons land heeft King Sturge vestigingen in Brussel, Antwerpen en Luik . JLL heeft kantoren in Brussel, Antwerpen en Namen. Een samenvoeging van de vestigingen ligt voor de hand.
Op internationaal niveau wordt met deze nieuw fusie de kloof tussen top-2 en de rest van het peloton groter.

Markteleider CBRE nam eerder dit jaar ING Real Estate Investment Management, de vastgoedvermogensbeheertak van ING over, een deal waarvoor JLL trouwens ook in de running lag. Maar er lijken nog nieuwe allianties en fusies in de maakt. Zo wordt DTZ dikwijls getipt als mogelijke partner voor BNP Paribas Real Estate of Cushman & Wakefield.

L.V.

King Sturge, een van de kleinere internationale spelers, was al langer op zoek naar een partner of overnamedoel. Zo zouden er ook verkennende gesprekken geweest zijn met marktleider CB Richard Ellis (CBRE). JLL zal 197 miljoen pond (227,6 miljoen euro) uitbetalen aan de partners van King Sturge, waarvan 98 miljoen pond in contanten bij afsluiting. Het saldo zal uitbetaald worden in contanten over een periode van vijf jaar. Alle 43 King Sturge-kantoren en -ondernemingen verspreid over Europa zullen onderdeel worden van JLL. De naam King Sturge verdwijnt uit het straatbeeld. De integratie van bedrijfstakken en teams en de volledige rebranding van alle bedrijfsactiviteiten gaat onmiddellijk van start. Vincent H. Querton, internationaal directeur en managing director van België en Luxemburg bij JLL, noemt de fusie ook voor België 'historisch'. "Het is de eerste internationale consolidatie in onze sector die een directe en zware impact zal hebben op de marktaandelen. Deze operatie versterkt onze positie van nummer 1 in Brussel en in de andere regio's. Wij worden onbetwistbaar marktleider in Leasing en in Capital Markets zowel in de markt van de kantoren als in die van semi-industrieel en logistiek vastgoed." King Sturge vierde vorig jaar zijn 250 bestaan en is daarmee de nestor onder de internationale vastgoedadviseur. In een interview met Trends zei Jean-Philip Vroninks, managing director van King Sturge, toen dat hij op internationaal niveau nog wel enkele fusies verwachtte. Hij vindt het samengaan met JLL een logische stap. "Er zijn in onze business twee wereldspelers, Jones Lang LaSalle en CBRE, en daarna komen er een heel rist kleinere partijen waar King Sturge er ook een van was. We wisten dat er een consolidatie in de sector aankwam en onze strategie was om daar pro-actief en snel op in te spelen. Daardoor hebben we onze partner kunnen kiezen en dat is toch een veel aantrekkelijker positie dan op het einde van die beweging bijna gedwongen te worden tot een fusie."In ons land heeft King Sturge vestigingen in Brussel, Antwerpen en Luik . JLL heeft kantoren in Brussel, Antwerpen en Namen. Een samenvoeging van de vestigingen ligt voor de hand. Op internationaal niveau wordt met deze nieuw fusie de kloof tussen top-2 en de rest van het peloton groter. Markteleider CBRE nam eerder dit jaar ING Real Estate Investment Management, de vastgoedvermogensbeheertak van ING over, een deal waarvoor JLL trouwens ook in de running lag. Maar er lijken nog nieuwe allianties en fusies in de maakt. Zo wordt DTZ dikwijls getipt als mogelijke partner voor BNP Paribas Real Estate of Cushman & Wakefield. L.V.