Century 21 maakte dinsdag tijdens een rondetafelconferentie over de vastgoedmarkt in België enkele voorspellingen voor het komende jaar.

- De vastgoedmakelaar gaat ervan uit dat er in 2012 allicht geen prijsstijgingen komen, 'omdat verschillende indicatoren aangeven dat het aantal kopers aan het plafond zit.'

- Century 21 verwacht in de toekomst een groter beleggerspubliek, dat bestaat uit particulieren die vastgoed aankopen als investering omdat hun vertrouwen in de banken gedaald is.

- De vastgoedmakelaar meldt voorts dat er in 2011 meer particuliere beleggers waren en dat er steeds meer jongere mensen zijn die een eigendom willen bezitten.

Uit de rondetafel bleek nog dat de tijd die het kost om een pand te verkopen in 2011 steeg van gemiddeld 2 maanden naar 3,5 maanden. Dat zou te maken hebben met 'vertwijfeling en angst bij de kopers, onder meer door het uitblijven van een regering". Het aantal verkochte panden lag tijdens het vierde kwartaal wel hoog.

De vergrijzing van de bevolking brengt overigens een nieuwe groep verkopers op de markt. Oudere eigenaars van wie de woning te groot werd of voor wie de energiekosten te zwaar wegen, bieden hun woning steeds meer te koop aan. (BO)

Century 21 maakte dinsdag tijdens een rondetafelconferentie over de vastgoedmarkt in België enkele voorspellingen voor het komende jaar.- De vastgoedmakelaar gaat ervan uit dat er in 2012 allicht geen prijsstijgingen komen, 'omdat verschillende indicatoren aangeven dat het aantal kopers aan het plafond zit.' - Century 21 verwacht in de toekomst een groter beleggerspubliek, dat bestaat uit particulieren die vastgoed aankopen als investering omdat hun vertrouwen in de banken gedaald is. - De vastgoedmakelaar meldt voorts dat er in 2011 meer particuliere beleggers waren en dat er steeds meer jongere mensen zijn die een eigendom willen bezitten.Uit de rondetafel bleek nog dat de tijd die het kost om een pand te verkopen in 2011 steeg van gemiddeld 2 maanden naar 3,5 maanden. Dat zou te maken hebben met 'vertwijfeling en angst bij de kopers, onder meer door het uitblijven van een regering". Het aantal verkochte panden lag tijdens het vierde kwartaal wel hoog.De vergrijzing van de bevolking brengt overigens een nieuwe groep verkopers op de markt. Oudere eigenaars van wie de woning te groot werd of voor wie de energiekosten te zwaar wegen, bieden hun woning steeds meer te koop aan. (BO)