CIB Vlaanderen heeft voor de zevende maal de Real Estate Awards uitgereikt. Voor het eerst was er ook een Award voor hoogstaande vastgoedverslaggeving. De Trendsjournalisten mochten de prijs mee naar de redactie nemen.

Met de Real Estate Awards wil de beroepsvereniging van vastgoedprofessionals CIB Vlaanderen vernieuwende initiatieven in de vastgoedsector stimuleren en belonen.

De Vlaamse notarissen (KFBN) kregen dit jaar de Pieter Pourbusprijs, een prijs voor een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector. De toekenning van de prijs illustreert de verbeterde relatie tussen de Vlaamse notarissen en CIB Vlaanderen, dat vooral vastgoedmakelaars onder haar leden telt. Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen, wees in haar motivatie op het samenwerkingsprotocol dat de Vlaamse notarissen en CIB Vlaanderen afsloten. "Het hele verkoopproces van vastgoed zal hierdoor geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd worden, iets waar de consument uiteindelijk nog het meest mee gediend zal zijn", aldus Kristien Berkein.

Persprijs

Onder het motto dat het wil bijdragen tot een bredere vastgoedkennis reikte CIB Vlaanderen voor het eerst een persprijs uit voor 'hoogstaand journalistiek werk'. De winnaar werd de redactie van Trends. In zijn motivatie loofde de juryvoorzitter de manier waarop de Trendsredactie 'met een kritisch oog naar de vloedgolf van vastgoednieuws keek'. "Het nieuws wordt op heldere, begrijpelijke en objectieve wijze vertaald naar het publiek. Bovendien zijn de artikels goed onderbouwd met divers bronnenmateriaal en correcte cijfers", klonk het nog.

De Georges De Wandeleerprijs, waarmee CIB Vlaanderen een van zijn leden bekroont voor zijn of haar bijzondere inzet voor de vastgoedwereld, ging dit jaar naar Guy Delbecque, voorzitter van CIB West-Vlaanderen. Anneleen Desmyter van Quares mocht de Real Estate Award Best Mentor (beste werkgever/stagemeester) in ontvangst nemen.

CIB Vlaanderen heeft voor de zevende maal de Real Estate Awards uitgereikt. Voor het eerst was er ook een Award voor hoogstaande vastgoedverslaggeving. De Trendsjournalisten mochten de prijs mee naar de redactie nemen. Met de Real Estate Awards wil de beroepsvereniging van vastgoedprofessionals CIB Vlaanderen vernieuwende initiatieven in de vastgoedsector stimuleren en belonen. De Vlaamse notarissen (KFBN) kregen dit jaar de Pieter Pourbusprijs, een prijs voor een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector. De toekenning van de prijs illustreert de verbeterde relatie tussen de Vlaamse notarissen en CIB Vlaanderen, dat vooral vastgoedmakelaars onder haar leden telt. Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen, wees in haar motivatie op het samenwerkingsprotocol dat de Vlaamse notarissen en CIB Vlaanderen afsloten. "Het hele verkoopproces van vastgoed zal hierdoor geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd worden, iets waar de consument uiteindelijk nog het meest mee gediend zal zijn", aldus Kristien Berkein. Persprijs Onder het motto dat het wil bijdragen tot een bredere vastgoedkennis reikte CIB Vlaanderen voor het eerst een persprijs uit voor 'hoogstaand journalistiek werk'. De winnaar werd de redactie van Trends. In zijn motivatie loofde de juryvoorzitter de manier waarop de Trendsredactie 'met een kritisch oog naar de vloedgolf van vastgoednieuws keek'. "Het nieuws wordt op heldere, begrijpelijke en objectieve wijze vertaald naar het publiek. Bovendien zijn de artikels goed onderbouwd met divers bronnenmateriaal en correcte cijfers", klonk het nog. De Georges De Wandeleerprijs, waarmee CIB Vlaanderen een van zijn leden bekroont voor zijn of haar bijzondere inzet voor de vastgoedwereld, ging dit jaar naar Guy Delbecque, voorzitter van CIB West-Vlaanderen. Anneleen Desmyter van Quares mocht de Real Estate Award Best Mentor (beste werkgever/stagemeester) in ontvangst nemen.