De daling in vergelijking met maart in Brussel (-0,5 procent) is zelfs kleiner dan in Vlaanderen (-1,5 procent), schrijft De Tijd.

Brussel-Stad blijft populair

Het is niet zo dat mensen plots verkiezen in 'veiligere' Brusselse gemeenten te willen wonen. Brussel-Stad was, ondanks de massale aanwezigheid van politie en militairen, de gemeente met de meeste vastgoedtransacties in april. 10,6 procent van alle aankopen in het Brussels Gewest gebeurden in april in Brussel-Stad, tegenover 8,8 procent een jaar eerder. Schaarbeek en Molenbeek komen respectievelijk op de vierde en zesde plaats. Hun marktaandeel bleef vrij stabiel.

Het beeld dat vermogende Belgen en buitenlanders niet meer in Brussel kopen, lijkt evenmin te kloppen. Er blijken heel veel transacties te worden afgesloten in Ukkel en Elsene, zeer geliefd bij buitenlanders. Ook duurdere gemeenten als Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe blijven het goed doen. (Belga/NS)

De daling in vergelijking met maart in Brussel (-0,5 procent) is zelfs kleiner dan in Vlaanderen (-1,5 procent), schrijft De Tijd. Het is niet zo dat mensen plots verkiezen in 'veiligere' Brusselse gemeenten te willen wonen. Brussel-Stad was, ondanks de massale aanwezigheid van politie en militairen, de gemeente met de meeste vastgoedtransacties in april. 10,6 procent van alle aankopen in het Brussels Gewest gebeurden in april in Brussel-Stad, tegenover 8,8 procent een jaar eerder. Schaarbeek en Molenbeek komen respectievelijk op de vierde en zesde plaats. Hun marktaandeel bleef vrij stabiel. Het beeld dat vermogende Belgen en buitenlanders niet meer in Brussel kopen, lijkt evenmin te kloppen. Er blijken heel veel transacties te worden afgesloten in Ukkel en Elsene, zeer geliefd bij buitenlanders. Ook duurdere gemeenten als Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe blijven het goed doen. (Belga/NS)