Een niet bij naam genoemde Amerikaanse groep wilde in Wallonië een datacentrum oprichten en zocht daarvoor een terrein van ongeveer 100 hectare. Maar omdat er geen terrein beschikbaar was, ging het zaakje niet door. Dat meldt L'Echo.

Uit een kadaster van beschikbare openbare gronden dat het Waalse agentschap Awex publiceerde, blijkt dat er een tekort is aan grote bedrijfsterreinen die snel beschikbaar zijn, vooral in Luik.

"Er zijn kleine percelen om kleine bedrijven te ontvangen, maar er zijn geen grote terreinen die onmiddellijk kunnen worden gebruikt", zegt men bij Awex. "Zonder grote terreinen, zullen er geen grote investeerders meer zijn." Die zullen zich tot andere regio's wenden.

Een niet bij naam genoemde Amerikaanse groep wilde in Wallonië een datacentrum oprichten en zocht daarvoor een terrein van ongeveer 100 hectare. Maar omdat er geen terrein beschikbaar was, ging het zaakje niet door. Dat meldt L'Echo.Uit een kadaster van beschikbare openbare gronden dat het Waalse agentschap Awex publiceerde, blijkt dat er een tekort is aan grote bedrijfsterreinen die snel beschikbaar zijn, vooral in Luik. "Er zijn kleine percelen om kleine bedrijven te ontvangen, maar er zijn geen grote terreinen die onmiddellijk kunnen worden gebruikt", zegt men bij Awex. "Zonder grote terreinen, zullen er geen grote investeerders meer zijn." Die zullen zich tot andere regio's wenden.