Het gebouw in de dorpskern van Boechout doet al jaren geen dienst meer als station. Boechout is enkel nog een stopplaats langs spoorlijn 15, die Antwerpen met Hasselt verbindt.

Het gebouw werd lange tijd gebruikt als repetitielokaal voor een accordeonvereniging, maar die vond elders onderdak. De NMBS is daarom op zoek naar een huurder voor het oude stationsgebouw die geïnteresseerd is in een erfpachtovereenkomst voor een lange termijn.

Daarnaast moet de huurder ook investeren in de inrichting van het pand. "De beslissing van de NMBS om, op vraag van het gemeentebestuur, het stationsgebouw in erfpacht te geven, is bijzonder goed nieuws", vindt burgemeester Koen T'Sijen. "De toekomstige bestemming van het gebouw is financieel interessant voor de gemeente en zorgt ook voor sociale controle in de buurt.

Bovendien creëert een opgewaardeerd pand ongetwijfeld een meerwaarde in de buurt. Zeker als je weet dat de stationsomgeving vanaf 2011 een grondige facelift zal ondergaan."

Het gebouw in de dorpskern van Boechout doet al jaren geen dienst meer als station. Boechout is enkel nog een stopplaats langs spoorlijn 15, die Antwerpen met Hasselt verbindt. Het gebouw werd lange tijd gebruikt als repetitielokaal voor een accordeonvereniging, maar die vond elders onderdak. De NMBS is daarom op zoek naar een huurder voor het oude stationsgebouw die geïnteresseerd is in een erfpachtovereenkomst voor een lange termijn. Daarnaast moet de huurder ook investeren in de inrichting van het pand. "De beslissing van de NMBS om, op vraag van het gemeentebestuur, het stationsgebouw in erfpacht te geven, is bijzonder goed nieuws", vindt burgemeester Koen T'Sijen. "De toekomstige bestemming van het gebouw is financieel interessant voor de gemeente en zorgt ook voor sociale controle in de buurt.Bovendien creëert een opgewaardeerd pand ongetwijfeld een meerwaarde in de buurt. Zeker als je weet dat de stationsomgeving vanaf 2011 een grondige facelift zal ondergaan."