De woningprijzen in Spanje zijn tijdens het slotkwartaal van 2013 verder gedaald. Op jaarbasis ging het om een afname met 7,8 procent.

Dat blijkt uit officiële statistieken die het nationale instituut Ine publiceerde.

De Spaanse huizenprijzen dalen onafgebroken sinds 2008, toen de vastgoedbel in het Zuid-Europese land uiteenspatte. Tijdens de afgelopen zes jaar zijn de Spaanse woningprijzen in totaal met 37 procent gekelderd.

Minder sterk

De prijzen dalen ondertussen evenwel minder sterk dan tijdens de voorgaande jaren. Over het laatste kwartaal van 2012 daalden ze nog met 12,8 procent, een jaar eerder met 11,2 procent. De daling tijdens het slotkwartaal van vorig jaar was ook minder uitgesproken dan tijdens het derde (-7,9 procent), tweede (-12,1 procent) en eerste kwartaal (-14,3 procent) van 2013.

Spanje is ondertussen uit twee jaar van recessie gekomen, maar de werkloosheid blijft er op een recordniveau (26,03 procent) en de groei blijft zeer zwak (0,2 procent tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar). (Belga/KVDA)

De woningprijzen in Spanje zijn tijdens het slotkwartaal van 2013 verder gedaald. Op jaarbasis ging het om een afname met 7,8 procent.Dat blijkt uit officiële statistieken die het nationale instituut Ine publiceerde. De Spaanse huizenprijzen dalen onafgebroken sinds 2008, toen de vastgoedbel in het Zuid-Europese land uiteenspatte. Tijdens de afgelopen zes jaar zijn de Spaanse woningprijzen in totaal met 37 procent gekelderd. Minder sterkDe prijzen dalen ondertussen evenwel minder sterk dan tijdens de voorgaande jaren. Over het laatste kwartaal van 2012 daalden ze nog met 12,8 procent, een jaar eerder met 11,2 procent. De daling tijdens het slotkwartaal van vorig jaar was ook minder uitgesproken dan tijdens het derde (-7,9 procent), tweede (-12,1 procent) en eerste kwartaal (-14,3 procent) van 2013. Spanje is ondertussen uit twee jaar van recessie gekomen, maar de werkloosheid blijft er op een recordniveau (26,03 procent) en de groei blijft zeer zwak (0,2 procent tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar). (Belga/KVDA)