Het was de uitdrukkelijke wens van de kardinaal dat alle giften ter gelegenheid van zijn afscheid naar dit project zouden gaan, meldt Pastoralia, het beleids- en informatieblad van het aartsbisdom Mechelen- Brussel.

Het project Betlehem, dat werd opgestart na een oproep van kardinaal Danneels op het Congres Brussel-Allerheiligen 2006,
wil de kerkgebouwen die niet meer gebruikt worden ter beschikking stellen aan sociale huisvesting.

Momenteel worden al een veertigtal kerkelijke eigendommen als sociale huisvesting verhuurd in samenwerking met de zogenaamde socialeverhuurkantoren.

In Brussel zijn er jaarlijks 30.000 aanvragen voor een sociale woning.

Het was de uitdrukkelijke wens van de kardinaal dat alle giften ter gelegenheid van zijn afscheid naar dit project zouden gaan, meldt Pastoralia, het beleids- en informatieblad van het aartsbisdom Mechelen- Brussel. Het project Betlehem, dat werd opgestart na een oproep van kardinaal Danneels op het Congres Brussel-Allerheiligen 2006, wil de kerkgebouwen die niet meer gebruikt worden ter beschikking stellen aan sociale huisvesting. Momenteel worden al een veertigtal kerkelijke eigendommen als sociale huisvesting verhuurd in samenwerking met de zogenaamde socialeverhuurkantoren. In Brussel zijn er jaarlijks 30.000 aanvragen voor een sociale woning.