Het project tot nu toe gekend als Just Under The Sky, krijgt ook een nieuwe naam: Docks Bruxsel.

Equilis, de projectontwikkelingstak in de vastgoedpool van de Groep Mestdagh, heeft alle nodige vergunningen op zak voor Docks Bruxsel. Het wil begin januari 2014 starten met de bouw. Dat het project daarmee in pole position vertrekt tegenover concurrerende projecten als Uplace in Machelen en NEO op de Heizelvlakte is volgens initiatiefnemer Carl Mestdagh 'een voordeel, maar niet bepalend'. Hij benadrukt dat zijn project fundamenteel verschilt: "Ons project is kleinschaliger, binnenstedelijk en mikt in de eerste plaats op de regionale markt. De twee andere projecten hebben een meer supraregionale ambitie."

In totaal omvat het project aan de Van Praetbrug, vlakbij het Koninklijk Domein, 49.000 m2. De focus ligt uiteraard op winkels maar het zal ook plaats bieden aan culturele en vrijetijdsactiviteiten. Er komt ook een volledig nieuwe evenementenruimte, met een zaal met 1500 plaatsen.

Commercialisering en financiering op schema

Dat de omgeving van de Van Praetbrug vandaag bekend staat om de moeilijke verkeersituatie, zal volgens Equilis geen hindernis vormen. Het maakt zich sterk dat Docks Bruxsel 'één van de meest toegankelijke commerciële centra van het Brussels Gewest' wordt. Alles wordt in het werk gesteld om het winkelcomplex vlot toegankelijk te maken via het openbaar vervoer. Voor een vlotter verkeer ter hoogte van de Van Praetbrug financieren de initiatiefnemers van Docks Bruxsel de aanleg van een ovaal rondpunt.

Equilis stelt dat de commercialisering van het ambitieuze project vlot verloopt. Op dit ogenblik beschikt Equilis al voor ruim 50% van de oppervlakte van Docks Bruxsel over een intentiebrief of bevinden de onderhandelingen voor de ondertekening van de huurovereenkomst zich in een eindfase. Dit laatste geldt onder meer voor drie belangrijke publiekstrekkers. Equilis streeft naar 70% commercialisatie tegen eind 2014 en 100% tegen september 2015.

Ook de financiering van Docks Bruxsel zit volgens Equilis op schema: de helft van de niet-bancaire financiering is al in orde en de onderhandelingen met een bankenconsortium zijn aan de gang. Tegen het einde van het jaar hoopt Equilis de financiering van het project volledig rond te krijgen. Het einde van de bouwwerken is voorzien voor december 2015. (LV)

Het project tot nu toe gekend als Just Under The Sky, krijgt ook een nieuwe naam: Docks Bruxsel. Equilis, de projectontwikkelingstak in de vastgoedpool van de Groep Mestdagh, heeft alle nodige vergunningen op zak voor Docks Bruxsel. Het wil begin januari 2014 starten met de bouw. Dat het project daarmee in pole position vertrekt tegenover concurrerende projecten als Uplace in Machelen en NEO op de Heizelvlakte is volgens initiatiefnemer Carl Mestdagh 'een voordeel, maar niet bepalend'. Hij benadrukt dat zijn project fundamenteel verschilt: "Ons project is kleinschaliger, binnenstedelijk en mikt in de eerste plaats op de regionale markt. De twee andere projecten hebben een meer supraregionale ambitie." In totaal omvat het project aan de Van Praetbrug, vlakbij het Koninklijk Domein, 49.000 m2. De focus ligt uiteraard op winkels maar het zal ook plaats bieden aan culturele en vrijetijdsactiviteiten. Er komt ook een volledig nieuwe evenementenruimte, met een zaal met 1500 plaatsen. Commercialisering en financiering op schemaDat de omgeving van de Van Praetbrug vandaag bekend staat om de moeilijke verkeersituatie, zal volgens Equilis geen hindernis vormen. Het maakt zich sterk dat Docks Bruxsel 'één van de meest toegankelijke commerciële centra van het Brussels Gewest' wordt. Alles wordt in het werk gesteld om het winkelcomplex vlot toegankelijk te maken via het openbaar vervoer. Voor een vlotter verkeer ter hoogte van de Van Praetbrug financieren de initiatiefnemers van Docks Bruxsel de aanleg van een ovaal rondpunt. Equilis stelt dat de commercialisering van het ambitieuze project vlot verloopt. Op dit ogenblik beschikt Equilis al voor ruim 50% van de oppervlakte van Docks Bruxsel over een intentiebrief of bevinden de onderhandelingen voor de ondertekening van de huurovereenkomst zich in een eindfase. Dit laatste geldt onder meer voor drie belangrijke publiekstrekkers. Equilis streeft naar 70% commercialisatie tegen eind 2014 en 100% tegen september 2015. Ook de financiering van Docks Bruxsel zit volgens Equilis op schema: de helft van de niet-bancaire financiering is al in orde en de onderhandelingen met een bankenconsortium zijn aan de gang. Tegen het einde van het jaar hoopt Equilis de financiering van het project volledig rond te krijgen. Het einde van de bouwwerken is voorzien voor december 2015. (LV)