Het gaat om de gevels van de huizen Het Hert, Josef en Anna, Den Engel, Het Kleermakershuis, De Duive en De Wapens Van Brabant, allemaal in in bezit van privé-eigenaars.

"Bij dit nieuwe project werd de voorkeur gegeven aan het maximale behoud van de huidige toestand en alle sporen die getuigen van de geschiedenis van de gevels", aldus schepen voor Stedenbouw Christian Ceux. "Brussel is voorstander van een behoud op lange termijn in plaats van regelmatige en plaatselijke herstellingen."

De restauratie van de gevels past volgens het stadsbestuur in een logisch vervolg van de restauraties die eerder werden ondernomen. In 2007 en 2008 werden al vijf gevels onder handen genomen.

De huizen werden voor het laatst op het einde van de 19e of het begin van de 20e eeuw gerestaureerd. Nadien werden tijdelijke onderhoudsbeurten uitgevoerd. De aftakeling van de gevels is vooral te wijten aan weersomstandigheden en vervuiling.

Tijdens de werken worden over de stellingen decoratieve zeilen met de foto's van de gevels aangebracht.

Het gaat om de gevels van de huizen Het Hert, Josef en Anna, Den Engel, Het Kleermakershuis, De Duive en De Wapens Van Brabant, allemaal in in bezit van privé-eigenaars. "Bij dit nieuwe project werd de voorkeur gegeven aan het maximale behoud van de huidige toestand en alle sporen die getuigen van de geschiedenis van de gevels", aldus schepen voor Stedenbouw Christian Ceux. "Brussel is voorstander van een behoud op lange termijn in plaats van regelmatige en plaatselijke herstellingen." De restauratie van de gevels past volgens het stadsbestuur in een logisch vervolg van de restauraties die eerder werden ondernomen. In 2007 en 2008 werden al vijf gevels onder handen genomen. De huizen werden voor het laatst op het einde van de 19e of het begin van de 20e eeuw gerestaureerd. Nadien werden tijdelijke onderhoudsbeurten uitgevoerd. De aftakeling van de gevels is vooral te wijten aan weersomstandigheden en vervuiling. Tijdens de werken worden over de stellingen decoratieve zeilen met de foto's van de gevels aangebracht.