De transactie betreft zeven sites, vooral in Vlaanderen, met een totale oppervlakte van 50.500 vierkante meter. De panden zijn meestal verhuurd aan grote ketens zoals Match, Carrefour, McDonalds, H&M, C&A en Brico. Provestel verkocht twee sites dadelijk door via bemiddeling van de vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Met een volume van ongeveer 45 miljoen euro is deze verkoop dit jaar de grootste Belgische investeringstransactie in vastgoed.

Volgens Cushman & Wakefield is winkelvastgoed nog altijd zeer gewild en is het aanbod aan grotere portfolio's beperkt. "Het aantal transacties in winkelvastgoed staat op een recordniveau, maar in vergelijking met vorig jaar zien we wel minder grote deals", zegt Bart Joosten van Cushman & Wakefield.

Provestel, gevestigd in Antwerpen, is een privé-investeringsvennootschap rond Diego Lagache. Het bestaat uit een team van vijf medewerkers. Lagache leerde het winkelvastgoed kennen als oprichter van de The Soap Storry, een winkelconcept rond speciale zepen. Hij is al enkele jaren actief als investeerder in winkelvastgoed.

Redevco, dat is ontstaan uit de vastgoedactiviteiten van C&A, is een van de grootste private Europese vastgoedspelers. In België is Redevco, met een portefeuille van circa 2 miljard euro, de grootste eigenaar van winkelvastgoed. In 2001 nam Redevco in ons land het vastgoed van de GIB-groep over. (L.V.)

De transactie betreft zeven sites, vooral in Vlaanderen, met een totale oppervlakte van 50.500 vierkante meter. De panden zijn meestal verhuurd aan grote ketens zoals Match, Carrefour, McDonalds, H&M, C&A en Brico. Provestel verkocht twee sites dadelijk door via bemiddeling van de vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Met een volume van ongeveer 45 miljoen euro is deze verkoop dit jaar de grootste Belgische investeringstransactie in vastgoed.Volgens Cushman & Wakefield is winkelvastgoed nog altijd zeer gewild en is het aanbod aan grotere portfolio's beperkt. "Het aantal transacties in winkelvastgoed staat op een recordniveau, maar in vergelijking met vorig jaar zien we wel minder grote deals", zegt Bart Joosten van Cushman & Wakefield. Provestel, gevestigd in Antwerpen, is een privé-investeringsvennootschap rond Diego Lagache. Het bestaat uit een team van vijf medewerkers. Lagache leerde het winkelvastgoed kennen als oprichter van de The Soap Storry, een winkelconcept rond speciale zepen. Hij is al enkele jaren actief als investeerder in winkelvastgoed.Redevco, dat is ontstaan uit de vastgoedactiviteiten van C&A, is een van de grootste private Europese vastgoedspelers. In België is Redevco, met een portefeuille van circa 2 miljard euro, de grootste eigenaar van winkelvastgoed. In 2001 nam Redevco in ons land het vastgoed van de GIB-groep over. (L.V.)