Het studentenhuis Van Orley is gelegen aan de Bischoffsheimlaan in Brussel, ter hoogte van de Kruidtuin, in het centrum van de stad. Het biedt 63 studentenkamers en 7 studio's. Quares plant een uitbreiding op de site, met een nieuwbouw van 16 extra studentenflats. Het Vlaams Audiovisueel Fonds huurt er ook haar kantoren.

De koopprijs wordt niet bekendgemaakt, maar de investeringswaarde is geraamd op 13 miljoen euro. Met deze nieuwe investering zit Quares Student Housing Fund op schema. Het studentenhuisvestingsfonds beoogt een vastgoedportefeuille op te bouwen van circa 500 studentenkamers. De teller komt nu op 120 kamers.
Volgens Herman Du Bois van Quares past de aankoop van Van Orley perfect in de strategie van het Quares Student Housing Fund. "We investeren in de markt van studentenhuisvesting die hoog nood heeft aan zuurstof en stabiele investeerders. Voor onze aandeelhouders beogen we een aantrekkelijk rendement van 6,5 procent in waardevast vastgoed op uitstekende locaties. De timing van de acquisitie van Van Orley is gezien onze lopende kapitaalverhoging ideaal."

Brussel groeiende studentenstad

Quares wijst er ook op dat Brussel veruit de grootste groeimarkt voor studentenhuisvesting is in België. Na een periode van stagnatie in de jaren negentig, toen Brussel 75.000 studenten telde, stijgen sinds een aantal jaren de inschrijvingscijfers. Brussel telt nu 93.000 studenten en blijft doorgroeien naar de kaap van 100.000 studenten rond 2020.

Herman Du Bois: "Die stijgende vraag legt ook een grote druk op de markt van studentenkamers. Ongeveer één op vier studenten gaat op kot, veel anderen willen ook op kot. Maar het specifieke studentenaanbod van Br(ik en de Vlaamse en Franstalige hoger onderwijsinstellingen in Brussel bedraagt op dit ogenblik slechts een 12.000 kamers."

De uitbater van het gebouwcomplex is Br(ik, de servicedesk voor Brusselse studenten, een samenwerkingsverband van de Nederlandstalige instellingen voor hoger onderwijs in Brussel. Het plaatst het studentenhuis Van Orley in de markt van het kortverblijf. Op jaarbasis logeren er meer dan 250 studenten en stagiairs, voor huurperiodes tussen twee weken en zes maanden. (LV)

Het studentenhuis Van Orley is gelegen aan de Bischoffsheimlaan in Brussel, ter hoogte van de Kruidtuin, in het centrum van de stad. Het biedt 63 studentenkamers en 7 studio's. Quares plant een uitbreiding op de site, met een nieuwbouw van 16 extra studentenflats. Het Vlaams Audiovisueel Fonds huurt er ook haar kantoren. De koopprijs wordt niet bekendgemaakt, maar de investeringswaarde is geraamd op 13 miljoen euro. Met deze nieuwe investering zit Quares Student Housing Fund op schema. Het studentenhuisvestingsfonds beoogt een vastgoedportefeuille op te bouwen van circa 500 studentenkamers. De teller komt nu op 120 kamers. Volgens Herman Du Bois van Quares past de aankoop van Van Orley perfect in de strategie van het Quares Student Housing Fund. "We investeren in de markt van studentenhuisvesting die hoog nood heeft aan zuurstof en stabiele investeerders. Voor onze aandeelhouders beogen we een aantrekkelijk rendement van 6,5 procent in waardevast vastgoed op uitstekende locaties. De timing van de acquisitie van Van Orley is gezien onze lopende kapitaalverhoging ideaal." Brussel groeiende studentenstad Quares wijst er ook op dat Brussel veruit de grootste groeimarkt voor studentenhuisvesting is in België. Na een periode van stagnatie in de jaren negentig, toen Brussel 75.000 studenten telde, stijgen sinds een aantal jaren de inschrijvingscijfers. Brussel telt nu 93.000 studenten en blijft doorgroeien naar de kaap van 100.000 studenten rond 2020. Herman Du Bois: "Die stijgende vraag legt ook een grote druk op de markt van studentenkamers. Ongeveer één op vier studenten gaat op kot, veel anderen willen ook op kot. Maar het specifieke studentenaanbod van Br(ik en de Vlaamse en Franstalige hoger onderwijsinstellingen in Brussel bedraagt op dit ogenblik slechts een 12.000 kamers." De uitbater van het gebouwcomplex is Br(ik, de servicedesk voor Brusselse studenten, een samenwerkingsverband van de Nederlandstalige instellingen voor hoger onderwijs in Brussel. Het plaatst het studentenhuis Van Orley in de markt van het kortverblijf. Op jaarbasis logeren er meer dan 250 studenten en stagiairs, voor huurperiodes tussen twee weken en zes maanden. (LV)