Qrf verwierf het pand door overname van 100 procent van de aandelen van de vennootschap Les Terrasses de Woluwé, de eigenaar van het pand in de Diestsestraat nummer 137. Het winkelpand, een nieuwbouw van 2013, heeft een gevelbreedte van meer dan negen meter en een totale oppervlakte van 1620 m².

Momenteel wordt enkel het gelijkvloers van 690 m² gebruikt als commerciële ruimte. De kelderverdieping is hoog genoeg later eventueel commercieel te worden uitgebaat. Het pand heeft zo nog bijkomend opwaarts potentieel. De internationale kledingketen Bershka, onderdeel van de Spaanse Inditex-groep (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti,...) is huurder in het pand.

De acquisitie levert Qrf 400.000 euro huuropbrengsten op jaarbasis op. De reële waarde van het pand bedraagt 7,1 miljoen euro. QRF financiert de aankoop vanuit de bestaande kredietlijn. De nieuwe aankoop past in de acquisitiestrategie van Qrf, die voor 2014 een portfoliogroei ter waarde van 35 miljoen euro voorziet.

QRF, een initiatief van de Antwerpse vastgoedgroep Quares, focust op winkelsites in de Golden Mile, de straten in de binnenstad die dominant zijn voor hun verzorgingsgebied. Daarbij kiest Qrf voor steden met een verzorgingsgebied van minimaal 50.000 consumenten en specifiek voor straten met een hoog aantal passanten. Momenteel heeft Qrf 34 winkelsites in eigendom.

(LV)

Qrf verwierf het pand door overname van 100 procent van de aandelen van de vennootschap Les Terrasses de Woluwé, de eigenaar van het pand in de Diestsestraat nummer 137. Het winkelpand, een nieuwbouw van 2013, heeft een gevelbreedte van meer dan negen meter en een totale oppervlakte van 1620 m². Momenteel wordt enkel het gelijkvloers van 690 m² gebruikt als commerciële ruimte. De kelderverdieping is hoog genoeg later eventueel commercieel te worden uitgebaat. Het pand heeft zo nog bijkomend opwaarts potentieel. De internationale kledingketen Bershka, onderdeel van de Spaanse Inditex-groep (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti,...) is huurder in het pand. De acquisitie levert Qrf 400.000 euro huuropbrengsten op jaarbasis op. De reële waarde van het pand bedraagt 7,1 miljoen euro. QRF financiert de aankoop vanuit de bestaande kredietlijn. De nieuwe aankoop past in de acquisitiestrategie van Qrf, die voor 2014 een portfoliogroei ter waarde van 35 miljoen euro voorziet. QRF, een initiatief van de Antwerpse vastgoedgroep Quares, focust op winkelsites in de Golden Mile, de straten in de binnenstad die dominant zijn voor hun verzorgingsgebied. Daarbij kiest Qrf voor steden met een verzorgingsgebied van minimaal 50.000 consumenten en specifiek voor straten met een hoog aantal passanten. Momenteel heeft Qrf 34 winkelsites in eigendom. (LV)