Prijzen hotelkamers Londen verdubbeld door Spelen

© Thinkstock

Wie komende zomer Londen wil bezoeken, zal voor een hotelkamer minstens twee keer zoveel moeten betalen als een jaar geleden.

Uit de jaarlijkse studie van boekingsite Hotels.com blijkt dat in maart de prijzen voor reservaties voor augustus 102 procent hoger liggen dan in dezelfde periode in 2011.

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Londen zal deze zomer 213 pond (253 euro) bedragen, aldus nog Hotels.com. De Olympische Spelen in Londen gaan door van 27 juli tot en met 12 augustus.

Nog volgens de studie, die gaat over 142.000 accomodaties in bijna 20.000 plaatsen, stegen de prijzen voor hotelkamers tussen 2010 en 2011 wereldwijd met zo’n 4 procent.

Hotelkamer in Athene goedkoperOpvallend: door de crisis is een hotelkamer in Athene zo’n 10 procent goedkoper geworden. Ook in Japanse steden als Hiroshima en Kyoto werden hotels flink goedkoper, met respectievelijk 16 procent en 11 procent, na de tsunami en kernramp in Fukushima. En ook de Arabische lente had een negatieve invloed op de hotelprijzen in landen als Egypte (-22 procent), Tunesië (-9 procent) en Libanon (-21 procent). (BBC/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content