Bouwunie is vooral opgezet met de gedeeltelijke verlaging van het btw-tarief van 21 naar 6 procent. Ook de veralgemeende verlaagde btw van 6 procent bij nieuwbouw na sloopwerken en voor de publieke sociale woningbouw kunnen op bijval rekenen, net als de verruiming van de belastingverminderingen voor energiebesparende investeringen.

Bouwunie waarschuwt tegelijk dat 2010 nog een erg moeilijk jaar zal worden voor de sector. De unie vraagt de regering daarom om de belangrijkste anticrisismaatregelen te verlengen tot de economie en de bouwsector daadwerkelijk heropleven. Ze wijst er nog op dat de verlaging van het btw-tarief haar nut bewijst, met een milderende impact op het werkvolume en behoud van de werkgelegenheid en het betaalbaar houden van woningbouw.

De Gouden Baksteen, die elk jaar een verdienstelijke politicus bekroont omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector, is vrijdag uitgereikt in de Antwerpse Zuiderkroon.

De prijsuitreiking was aan haar dertiende editie toe. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.

Bouwunie is vooral opgezet met de gedeeltelijke verlaging van het btw-tarief van 21 naar 6 procent. Ook de veralgemeende verlaagde btw van 6 procent bij nieuwbouw na sloopwerken en voor de publieke sociale woningbouw kunnen op bijval rekenen, net als de verruiming van de belastingverminderingen voor energiebesparende investeringen. Bouwunie waarschuwt tegelijk dat 2010 nog een erg moeilijk jaar zal worden voor de sector. De unie vraagt de regering daarom om de belangrijkste anticrisismaatregelen te verlengen tot de economie en de bouwsector daadwerkelijk heropleven. Ze wijst er nog op dat de verlaging van het btw-tarief haar nut bewijst, met een milderende impact op het werkvolume en behoud van de werkgelegenheid en het betaalbaar houden van woningbouw. De Gouden Baksteen, die elk jaar een verdienstelijke politicus bekroont omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector, is vrijdag uitgereikt in de Antwerpse Zuiderkroon. De prijsuitreiking was aan haar dertiende editie toe. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.