De beursgenoteerde Poolse Kety Group heeft via haar dochter Aluprof nv Schelfhaut overgenomen. Dat bedrijf, dat in Dendermonde is gevestigd, is een familiale producent van rolluiksystemen en home automation. Het werkt al vele jaren samen met Aluprof.

Aluprof is actief in twaalf landen, waaronder Rusland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Hongarije, Tsjechië en de Verenigde Staten. Het maakt aluminium bouwsystemen, zoals ramen en deuren, vooral voor grote gebouwen. De bedoeling van de overname is de bouwsystemen van Aluprof vanuit Dendermonde te verdelen naar België en het buitenland. De nieuwe nv Aluprof-Schelfhaut wordt daardoor een directe concurrent voor ondernemingen als Aliplast, Blyweert en Reynaers. De werkgelegenheid in Dendermonde zal vrij snel en exponentieel toenemen.

Het moederbedrijf Kety Group is vrijwel exclusief actief in de bouwsector. Het heeft een beurskapitalisatie van 600 miljoen euro. De belangrijkste aandeelhouders zijn financiële bedrijven zoals de Britse verzekeraar Aviva, de Duitse groep Allianz, de Nederlandse bank ING, de Noorse Centrale Bank en PZU, de grootste Poolse verzekeringsmaatschappij, die eigendom is van het ministerie van Financiën. De meerderheid van de aandelen is in openbaar bezit. Aluprof haalde vorig jaar een omzet van 130 miljoen euro, Kety realiseerde een omzet van 420 miljoen euro. Kety heeft 3500 werknemers.

Herman Schelfhaut wordt de algemeen directeur van Aluprof-Schelfhaut. De afdeling zonneweringen Dessol, met een vestiging in Dendermonde en Bertrix, blijft buiten de overname en zet onder de naam nv Dessol Belgium zijn activiteiten voort.

WVD

De beursgenoteerde Poolse Kety Group heeft via haar dochter Aluprof nv Schelfhaut overgenomen. Dat bedrijf, dat in Dendermonde is gevestigd, is een familiale producent van rolluiksystemen en home automation. Het werkt al vele jaren samen met Aluprof. Aluprof is actief in twaalf landen, waaronder Rusland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Hongarije, Tsjechië en de Verenigde Staten. Het maakt aluminium bouwsystemen, zoals ramen en deuren, vooral voor grote gebouwen. De bedoeling van de overname is de bouwsystemen van Aluprof vanuit Dendermonde te verdelen naar België en het buitenland. De nieuwe nv Aluprof-Schelfhaut wordt daardoor een directe concurrent voor ondernemingen als Aliplast, Blyweert en Reynaers. De werkgelegenheid in Dendermonde zal vrij snel en exponentieel toenemen.Het moederbedrijf Kety Group is vrijwel exclusief actief in de bouwsector. Het heeft een beurskapitalisatie van 600 miljoen euro. De belangrijkste aandeelhouders zijn financiële bedrijven zoals de Britse verzekeraar Aviva, de Duitse groep Allianz, de Nederlandse bank ING, de Noorse Centrale Bank en PZU, de grootste Poolse verzekeringsmaatschappij, die eigendom is van het ministerie van Financiën. De meerderheid van de aandelen is in openbaar bezit. Aluprof haalde vorig jaar een omzet van 130 miljoen euro, Kety realiseerde een omzet van 420 miljoen euro. Kety heeft 3500 werknemers. Herman Schelfhaut wordt de algemeen directeur van Aluprof-Schelfhaut. De afdeling zonneweringen Dessol, met een vestiging in Dendermonde en Bertrix, blijft buiten de overname en zet onder de naam nv Dessol Belgium zijn activiteiten voort.WVD