Wie zijn vergunning wel al heeft ingediend, kan de werken nog tot eind 2010 tegen het lagere btw-tarief van 6 procent laten uitvoeren.

Naar aanleiding van de economische crisis besliste de federale regering in 2009 het btw-tarief in de bouw te verlagen. Er kwam een tarief van 6 procent op een schijf van 50.000 euro bij de bouw of aankoop van een woning. Het verlaagde tarief gold ook voor de sloop en heropbouw van een woning, zonder beperking van het bedrag.

Oorspronkelijk zou die stimulerende maatregel eind 2009 aflopen, maar uiteindelijk werd beslist de maatregel met een jaar te verlengen.

Het btw-tarief geldt daardoor voor alle facturen tot eind 2010. Voorwaarde is dus wel dat de bouwvergunning moet ingediend zijn voor 1 april 2010.

Wie zijn vergunning wel al heeft ingediend, kan de werken nog tot eind 2010 tegen het lagere btw-tarief van 6 procent laten uitvoeren. Naar aanleiding van de economische crisis besliste de federale regering in 2009 het btw-tarief in de bouw te verlagen. Er kwam een tarief van 6 procent op een schijf van 50.000 euro bij de bouw of aankoop van een woning. Het verlaagde tarief gold ook voor de sloop en heropbouw van een woning, zonder beperking van het bedrag. Oorspronkelijk zou die stimulerende maatregel eind 2009 aflopen, maar uiteindelijk werd beslist de maatregel met een jaar te verlengen. Het btw-tarief geldt daardoor voor alle facturen tot eind 2010. Voorwaarde is dus wel dat de bouwvergunning moet ingediend zijn voor 1 april 2010.