"Het kan toch niet de bedoeling zijn de groene economie geheel op droog zaad te zetten", luidt het in een gezamenlijk persbericht.

De Vlaamse regering besliste eerder deze maand de "oversubsidiëring" van zonnepanelen aan te pakken door de overheidssteun versneld af te bouwen. Volgens de sector brengt die beslissing ruim 10.000 banen in gevaar.

Parlementsleden Patricia Ceysens (Open Vld) en Hermes Sanctorum (Groen! ) scharen zich nu achter de sector en vragen de regering de maatregel in te trekken. "De beslissing is niet rijp", waarschuwen ze.

De oppositieleden laken de werkwijze van de regering. "De maatregelen worden doorgevoerd via een reeks amendementen die te elfder ure werden ingediend", sneren ze. Bovendien noemt ook de Inspectie Financiën de amendementen volgens hen "totaal niet onderbouwd".

Concreet pleiten Ceysens en Sanctorum voor een meer geleidelijke afbouw van de steun. "Wij willen ook geen oversubsidiëring van zonnepanelen", verduidelijken ze. Maar de "hold-up" van de regering "dreigt groot onheil aan te richten in de sector".

"Het kan toch niet de bedoeling zijn de groene economie geheel op droog zaad te zetten", luidt het in een gezamenlijk persbericht. De Vlaamse regering besliste eerder deze maand de "oversubsidiëring" van zonnepanelen aan te pakken door de overheidssteun versneld af te bouwen. Volgens de sector brengt die beslissing ruim 10.000 banen in gevaar. Parlementsleden Patricia Ceysens (Open Vld) en Hermes Sanctorum (Groen! ) scharen zich nu achter de sector en vragen de regering de maatregel in te trekken. "De beslissing is niet rijp", waarschuwen ze. De oppositieleden laken de werkwijze van de regering. "De maatregelen worden doorgevoerd via een reeks amendementen die te elfder ure werden ingediend", sneren ze. Bovendien noemt ook de Inspectie Financiën de amendementen volgens hen "totaal niet onderbouwd". Concreet pleiten Ceysens en Sanctorum voor een meer geleidelijke afbouw van de steun. "Wij willen ook geen oversubsidiëring van zonnepanelen", verduidelijken ze. Maar de "hold-up" van de regering "dreigt groot onheil aan te richten in de sector".