Op basis van voorstellen van de gemeenten zelf en het decreet verdeelde de deputatie hoeveel sociale koopwoningen en sociale kavels er in elke gemeente tegen 2020 op de markt moeten komen.

"De globale vraag van de gemeenten naar sociale koopwoningen was groter dan wat te verdelen viel in Oost-Vlaanderen", aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V). Omgerekend krijgt de stad Gent 954 sociale koopwoningen, gevolgd door de steden Aalst (278) en Sint-Niklaas (257). Temse wordt vrijgesteld en in Horebeke (6), Sint-Martens-Latem (13) en Wortegem-Petegem (15) worden het minste sociale woningen voorzien.

Wat de kavels betreft, liggen de grootste uitdagingen in Buggenhout (21), gevolgd door Maarkedal (19), Aalst (16) en Sint-Niklaas (14).

De Vlaamse overheid bepaalde eerder al hoeveel sociale huurwoningen er in elke Vlaamse gemeente moeten bijkomen tegen 2020.

Op basis van voorstellen van de gemeenten zelf en het decreet verdeelde de deputatie hoeveel sociale koopwoningen en sociale kavels er in elke gemeente tegen 2020 op de markt moeten komen. "De globale vraag van de gemeenten naar sociale koopwoningen was groter dan wat te verdelen viel in Oost-Vlaanderen", aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V). Omgerekend krijgt de stad Gent 954 sociale koopwoningen, gevolgd door de steden Aalst (278) en Sint-Niklaas (257). Temse wordt vrijgesteld en in Horebeke (6), Sint-Martens-Latem (13) en Wortegem-Petegem (15) worden het minste sociale woningen voorzien. Wat de kavels betreft, liggen de grootste uitdagingen in Buggenhout (21), gevolgd door Maarkedal (19), Aalst (16) en Sint-Niklaas (14). De Vlaamse overheid bepaalde eerder al hoeveel sociale huurwoningen er in elke Vlaamse gemeente moeten bijkomen tegen 2020.