De ondernemers scharen zich achter het plan van een autovrije De Keyserlei, maar "helaas stellen we vast dat er op die autovrije as ruimte is voorzien voor bussen van De Lijn", aldus Ivo Nicolay van Unizo. "Met een gemiddelde van 400 bussen per dag zal er dan maar weinig te merken zijn van dat autoluwe karakter."

Bovendien zijn de ondernemers niet tevreden met de afbraak van de gesloten terrasconstructies. Die zouden ter compensatie door de stad dan wel vervangen worden door grotere eilandterrassen. Volgens Davy Brocatus van HoReCa Antwerpen zullen die evenwel nooit dezelfde omzet genereren als de huidige gesloten constructies.

HoReCa Antwerpen pleit voor onder andere een vrijstelling van de terrastaksen gedurende een aantal jaren en het toelaten van een beperkt beschut gevelterras met luifel en verwarmingsmogelijkheden.

Tot slot eisen de ondernemers een spoedig begin van de tweede fase van de heraanleg van de Leien en het Operaplein, opdat de autovrije De Keyserlei helemaal zou worden doorgetrokken over de Meir en Groenplaats tot aan de Schelde.

De ondernemers scharen zich achter het plan van een autovrije De Keyserlei, maar "helaas stellen we vast dat er op die autovrije as ruimte is voorzien voor bussen van De Lijn", aldus Ivo Nicolay van Unizo. "Met een gemiddelde van 400 bussen per dag zal er dan maar weinig te merken zijn van dat autoluwe karakter." Bovendien zijn de ondernemers niet tevreden met de afbraak van de gesloten terrasconstructies. Die zouden ter compensatie door de stad dan wel vervangen worden door grotere eilandterrassen. Volgens Davy Brocatus van HoReCa Antwerpen zullen die evenwel nooit dezelfde omzet genereren als de huidige gesloten constructies. HoReCa Antwerpen pleit voor onder andere een vrijstelling van de terrastaksen gedurende een aantal jaren en het toelaten van een beperkt beschut gevelterras met luifel en verwarmingsmogelijkheden. Tot slot eisen de ondernemers een spoedig begin van de tweede fase van de heraanleg van de Leien en het Operaplein, opdat de autovrije De Keyserlei helemaal zou worden doorgetrokken over de Meir en Groenplaats tot aan de Schelde.