Noord-Frans kustdorp verwacht 200 Belgen voor luxueus vastgoedproject

21/12/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:36

De Belgische vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute start een nieuw vastgoedproject in Noord-Frankrijk voor 200 Belgen die daar een tweede (luxe)verblijf willen kopen.

Noord-Frans kustdorp verwacht 200 Belgen voor luxueus vastgoedproject

© Compagnie Het Zoute

Het Noord-Frans kustdorp Hardelot wordt omgebouwd tot een nieuwe trekpleister voor 200 Belgen. Dat meldt vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute, die eerder al iets gelijkaardigs deed in Cadzand, een Nederlandse badplaats dicht bij Knokke.

De plannen ogen ambitieus, want het Noord-Franse Hardelot moet het 'nieuwe Cadzand' worden voor Belgen die een vakantieverblijf zoeken. Vermogende Belgen dan wel, want op de planning staan 200 luxewoningen. "En het moet helemaal worden zoals de Belg het wil", luidt het.

Volgens de Knokse vastgoedontwikkelaar beschikken enkele tientallen Belgen vandaag al over een vakantieverblijf in Hardelot, 'maar binnen dit en vijf jaar zullen dat er een 200-tal worden'. Op korte termijn worden er enkele tientallen appartementen gebouwd, op middellange termijn volgen er nog een honderdtal.

"We zijn al een tijd actief in Hardelot, maar het is duidelijk dat hier nog veel potentieel ligt. Zeker als je weet dat er nood is aan een nieuwe rustige trekpleister à la Cadzand. De keuze voor Frankrijk is op dat vlak ook niet toevallig. Volgens de laatste cijfers kochten het voorbije jaar 20 procent méér Belgen er een tweede verblijf." aldus Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling Compagnie Het Zoute.

Om Belgische kopers te lokken, herinnert de bouwpromotor eraan dat Hardelot slechts een rit van twee en een half uur verwijderd is van Brussel, en zich niet ver van Le Touquet bevindt. Het mondaine Le Touquet wordt beschouwd als het Franse Knokke van de Opaalkust.

Het gaat dus om meer dan het bouwen van enkele luxewoningen. Het doel bestaat erin om van het kleine Franse kustdorp een luxebadplaats te maken. Hardelot telt nu al twee golfbanen en krijgt er binnenkort een gloednieuwe zeilclub bij.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners