De kern van de Vlaamse regering heeft woensdagochtend 'constructief vergaderd' over het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, of de 'betonstop'.

Er moeten echter nog steeds technische details worden uitgeklaard. Het dossier zal in de loop van de dag worden overgemaakt aan de ministerraad.

De drie Vlaamse partijen zijn het eens over de grote lijnen van het Beleidsplan, luidt het. Zo mag er vanaf 2040 geen bijkomende ruimte meer worden bebouwd en wordt de inname vanaf 2025 al beperkt tot drie hectare per dag.

Ook komt er een oplossing, onder meer door een ruilsysteem, voor wie zijn bouwgrond plots anders ingekleurd ziet.

Omdat Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, om 11 uur in het parlement werd verwacht, moest de vergadering van de kern worden afgerond.

Later op de dag komen alle ministers samen. Het is nog niet duidelijk of dat voor of na de plenaire vergadering van het Vlaams parlement zal gebeuren. (Belga/BO)

De kern van de Vlaamse regering heeft woensdagochtend 'constructief vergaderd' over het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, of de 'betonstop'. Er moeten echter nog steeds technische details worden uitgeklaard. Het dossier zal in de loop van de dag worden overgemaakt aan de ministerraad.De drie Vlaamse partijen zijn het eens over de grote lijnen van het Beleidsplan, luidt het. Zo mag er vanaf 2040 geen bijkomende ruimte meer worden bebouwd en wordt de inname vanaf 2025 al beperkt tot drie hectare per dag. Ook komt er een oplossing, onder meer door een ruilsysteem, voor wie zijn bouwgrond plots anders ingekleurd ziet. Omdat Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, om 11 uur in het parlement werd verwacht, moest de vergadering van de kern worden afgerond. Later op de dag komen alle ministers samen. Het is nog niet duidelijk of dat voor of na de plenaire vergadering van het Vlaams parlement zal gebeuren. (Belga/BO)