Nadat in 1996 de voorgevel gerestaureerd werd en het rijkelijk versierde plafond boven de lokettenzaal opnieuw werd geopenbaard, wordt nu het vals plafond boven de perrontoegang verwijderd en de verscholen levensgrote bas-reliëfs zichtbaar gemaakt én gerenoveerd.

Met de restauratie, die 9 miljoen euro zal kosten, wil de NMBS Holding de oorspronkelijke architectuur van het station in neoclassicistische stijl in alle eer te herstellen. Het station werd in 1879 gebouwd.

Alle recente invullingen - onder meer het vals plafond dat in 1953 werd aangebracht - verdwijnen. De ontbrekende stukken in de decoratieve muurversiering worden opnieuw aangebracht. De loketten komen op hun originele plaats onder de bas-reliëfs. Er blijft in ieder geval nog voldoende ruimte over voor een buffet en winkels.

Om de renovatie tot een goed einde te brengen, wordt vanaf eind oktober 2010 de volledige binnenruimte van het station ontruimd. Op het Martelarenplein voor het station worden 25 containermodules geplaatst die dienst doen als tijdelijke lokettenruimte. Naast spoor C worden 52 kantoorcontainers geplaatst als tijdelijke bureelruimte voor de stationsdiensten. Het einde van de werken wordt gepland tegen 2014.

Nadat in 1996 de voorgevel gerestaureerd werd en het rijkelijk versierde plafond boven de lokettenzaal opnieuw werd geopenbaard, wordt nu het vals plafond boven de perrontoegang verwijderd en de verscholen levensgrote bas-reliëfs zichtbaar gemaakt én gerenoveerd. Met de restauratie, die 9 miljoen euro zal kosten, wil de NMBS Holding de oorspronkelijke architectuur van het station in neoclassicistische stijl in alle eer te herstellen. Het station werd in 1879 gebouwd. Alle recente invullingen - onder meer het vals plafond dat in 1953 werd aangebracht - verdwijnen. De ontbrekende stukken in de decoratieve muurversiering worden opnieuw aangebracht. De loketten komen op hun originele plaats onder de bas-reliëfs. Er blijft in ieder geval nog voldoende ruimte over voor een buffet en winkels. Om de renovatie tot een goed einde te brengen, wordt vanaf eind oktober 2010 de volledige binnenruimte van het station ontruimd. Op het Martelarenplein voor het station worden 25 containermodules geplaatst die dienst doen als tijdelijke lokettenruimte. Naast spoor C worden 52 kantoorcontainers geplaatst als tijdelijke bureelruimte voor de stationsdiensten. Het einde van de werken wordt gepland tegen 2014.