De locatie blijft de site van de Godinfabrieken vlak bij de Van Praetbrug. Ook aan het concept van Just Under the Sky, zoals het project voorlopig heet, werd niet fundamenteel gesleuteld. Het blijft in een essentie een commercieel en entertainmentpark in een stedelijke omgeving. Architecturaal en stedenbouwkundig zijn er wel enkele belangrijke wijzigingen. Zo zal alle parkeerruimte ondergronds worden gebracht. Equilis wil ook drie bestaande gebouwen op de site integreren in het project.

In totaal voorziet Equilis 35.000 m² commerciële ruimte. Voor het evenementengedeelte is 6.000 m² voorzien en er is ook 4.000 m² voor economische activiteiten, genre design- en modeateliers, gereserveerd.

Volgens Stéphane Gérard, van Equilis, is Just Under the Sky geen concurrentie voor de plannen voor een groot commercieel centrum op de Heizel. "Het is veeleer complementair", zegt hij. "Bovendien zit het project voor de Heizel nog in de intentiefase en is het dus veeleer iets voor de lange termijn. Wij hopen te kunnen openen in 2013 of 2014."

Nog in hetzelfde verzorgingsgebied, in Machelen, heeft ook Uplace vergevorderde plannen voor een shoppingcenter. Eind september heeft het gemeentebestuur van Machelen de sociaaleconomische vergunning hiervoor uitgereikt. Uplace mikt ook op 2014 als openingsdatum. "Dat is wel concurrentie", geeft toe Gérard toe. "Wat niet wil zeggen dat ze niet allebei kunnen gerealiseerd worden. Maar het is uiteraard wel zo dat het project dat het eerst klaar is, het gemakkelijkst zal gecommercialiseerd kunnen worden."

L.V.

De locatie blijft de site van de Godinfabrieken vlak bij de Van Praetbrug. Ook aan het concept van Just Under the Sky, zoals het project voorlopig heet, werd niet fundamenteel gesleuteld. Het blijft in een essentie een commercieel en entertainmentpark in een stedelijke omgeving. Architecturaal en stedenbouwkundig zijn er wel enkele belangrijke wijzigingen. Zo zal alle parkeerruimte ondergronds worden gebracht. Equilis wil ook drie bestaande gebouwen op de site integreren in het project. In totaal voorziet Equilis 35.000 m² commerciële ruimte. Voor het evenementengedeelte is 6.000 m² voorzien en er is ook 4.000 m² voor economische activiteiten, genre design- en modeateliers, gereserveerd. Volgens Stéphane Gérard, van Equilis, is Just Under the Sky geen concurrentie voor de plannen voor een groot commercieel centrum op de Heizel. "Het is veeleer complementair", zegt hij. "Bovendien zit het project voor de Heizel nog in de intentiefase en is het dus veeleer iets voor de lange termijn. Wij hopen te kunnen openen in 2013 of 2014." Nog in hetzelfde verzorgingsgebied, in Machelen, heeft ook Uplace vergevorderde plannen voor een shoppingcenter. Eind september heeft het gemeentebestuur van Machelen de sociaaleconomische vergunning hiervoor uitgereikt. Uplace mikt ook op 2014 als openingsdatum. "Dat is wel concurrentie", geeft toe Gérard toe. "Wat niet wil zeggen dat ze niet allebei kunnen gerealiseerd worden. Maar het is uiteraard wel zo dat het project dat het eerst klaar is, het gemakkelijkst zal gecommercialiseerd kunnen worden." L.V.