Het betreft de hypermarkten in Sint-Pieters-Leeuw, Ronse, Kuurne,
Jumet, Eupen en Zwijnaarde, die vorig jaar werden gesloten. Het
verhuurcontract met Carrefour is nu na maanden onderhandelen beëindigd, kondigt Redevco aan.

Er hebben zich al nieuwe huurders aangediend, zoals Delhaize, Media Markt en Match. Maar de te huren oppervlakte is wel kleiner dan in het verleden. Voor de hypermarkt in Zwijnaarde wordt er nog onderhandeld.

Redevco bereikte ook een akkoord met Carrefour over het verkleinen van vier hypermarkten, in Haine St-Pierre, Brugge Sint-Kruis, Moeskroen en Waterloo.

De groep gaat nu de Carrefour-sites renoveren en opwaarderen, voor een bedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro. Voor Redevco is het akkoord van belang: Carrefour is een de grootste huurders in de portefeuille van de vastgoedgroep. "Met dit akkoord is een nieuwe basis gelegd voor onze toekomstige samenwerking", luidde het woensdag.

"We hebben langs beide kanten gemerkt dat meer flexibiliteit een vereiste is, zowel voor de commerciële ontplooiing van Carrefour zelf, als voor de verdere ontwikkeling van onze portefeuille."

Carrefour sloot in 2010 acht hypermarkten en drie supermarkten.


Het betreft de hypermarkten in Sint-Pieters-Leeuw, Ronse, Kuurne, Jumet, Eupen en Zwijnaarde, die vorig jaar werden gesloten. Het verhuurcontract met Carrefour is nu na maanden onderhandelen beëindigd, kondigt Redevco aan. Er hebben zich al nieuwe huurders aangediend, zoals Delhaize, Media Markt en Match. Maar de te huren oppervlakte is wel kleiner dan in het verleden. Voor de hypermarkt in Zwijnaarde wordt er nog onderhandeld. Redevco bereikte ook een akkoord met Carrefour over het verkleinen van vier hypermarkten, in Haine St-Pierre, Brugge Sint-Kruis, Moeskroen en Waterloo. De groep gaat nu de Carrefour-sites renoveren en opwaarderen, voor een bedrag tussen de 50 en 60 miljoen euro. Voor Redevco is het akkoord van belang: Carrefour is een de grootste huurders in de portefeuille van de vastgoedgroep. "Met dit akkoord is een nieuwe basis gelegd voor onze toekomstige samenwerking", luidde het woensdag. "We hebben langs beide kanten gemerkt dat meer flexibiliteit een vereiste is, zowel voor de commerciële ontplooiing van Carrefour zelf, als voor de verdere ontwikkeling van onze portefeuille." Carrefour sloot in 2010 acht hypermarkten en drie supermarkten.