De Schotse vermogensbeheerder Aberdeen Asset Management verkoopt zijn Belgische winkelportefeuille aan Bermaso, een vastgoedonderneming van Xavier Painblanc. De deal is een van de belangrijkste verkopen van binnenstedelijke winkelpanden dit jaar.

De verkoop omvat de overdracht van de erfpachtrechten op het winkelcomplex Zilverpand in Brugge, en de verkoop van Aberdeen Balanced Belgium 1 bvba, dat onder meer vier belangrijke winkelpanden omvat: een pand in de Antwerpse Huidevettersstraat met Grand Optical als huurder, het pand gehuurd door R95th in de Antwerpse Groendalstraat, de winkel van Carolinne Bis in de Lange Steenstraat in Kortrijk en het winkelpand van River Woods langs de Antwerpsestraat in Lier.

Zilverpand is een binnenstedelijk winkelcomplex van 27 winkeleenheden in het centrum van Brugge. Het gaanderijcomplex van 4330 vierkante meter werd gerenoveerd in de periode 2004 tot 2006. Het winkelcomplex is voor 89 procent verhuurd, met onder meer Tommy Hilfiger, Bart Smit, McGregor, KBC, Pepe Jeans, Planet Parfum en Ulla Popken als belangrijkste huurders.

Bermaso is een vastgoedvennootschap van mode-ondernemer Xavier Painblanc (Bibi Fashion, met merken als Baton Rouge en Talking French). De discrete Antwerpenaar is samen met dokter Jules Hayen een van de belangrijkste eigenaars van winkelvastgoed in Antwerpen. Bermaso liet zich bijstaan door de Brusselse vastgoedadviseur Geproma. De internationale vastgoedadviseur CBRE adviseerde Aberdeen Asset Management.

Investeringen in winkelvastgoed werden de jongste jaren bijzonder populair. Winkelvastgoed deed het in 2012 met een investeringsvolume van nagenoeg 600 miljoen zelfs beter dan kantorenvastgoed. Ongeveer 159 miljoen stroomde naar investeringen in binnenstedelijke winkelpanden. Voornamelijk privé-investeerders kopen winkelvastgoed.

Laurenz Verledens

De Schotse vermogensbeheerder Aberdeen Asset Management verkoopt zijn Belgische winkelportefeuille aan Bermaso, een vastgoedonderneming van Xavier Painblanc. De deal is een van de belangrijkste verkopen van binnenstedelijke winkelpanden dit jaar.De verkoop omvat de overdracht van de erfpachtrechten op het winkelcomplex Zilverpand in Brugge, en de verkoop van Aberdeen Balanced Belgium 1 bvba, dat onder meer vier belangrijke winkelpanden omvat: een pand in de Antwerpse Huidevettersstraat met Grand Optical als huurder, het pand gehuurd door R95th in de Antwerpse Groendalstraat, de winkel van Carolinne Bis in de Lange Steenstraat in Kortrijk en het winkelpand van River Woods langs de Antwerpsestraat in Lier. Zilverpand is een binnenstedelijk winkelcomplex van 27 winkeleenheden in het centrum van Brugge. Het gaanderijcomplex van 4330 vierkante meter werd gerenoveerd in de periode 2004 tot 2006. Het winkelcomplex is voor 89 procent verhuurd, met onder meer Tommy Hilfiger, Bart Smit, McGregor, KBC, Pepe Jeans, Planet Parfum en Ulla Popken als belangrijkste huurders.Bermaso is een vastgoedvennootschap van mode-ondernemer Xavier Painblanc (Bibi Fashion, met merken als Baton Rouge en Talking French). De discrete Antwerpenaar is samen met dokter Jules Hayen een van de belangrijkste eigenaars van winkelvastgoed in Antwerpen. Bermaso liet zich bijstaan door de Brusselse vastgoedadviseur Geproma. De internationale vastgoedadviseur CBRE adviseerde Aberdeen Asset Management. Investeringen in winkelvastgoed werden de jongste jaren bijzonder populair. Winkelvastgoed deed het in 2012 met een investeringsvolume van nagenoeg 600 miljoen zelfs beter dan kantorenvastgoed. Ongeveer 159 miljoen stroomde naar investeringen in binnenstedelijke winkelpanden. Voornamelijk privé-investeerders kopen winkelvastgoed. Laurenz Verledens