"Het is het optimale moment om onze bevak te lanceren", zegt Desmyter, CEO van de vastgoedbevak QRF, waarvan de beursgang dinsdag officieel werd aangekondigd. "De mensen zijn het beu dat hun geld verdampt op het spaarboekje. De crisis lijkt zijn dieptepunt te hebben bereikt. Ze geloven weer in investeren. Vastgoed is een inflatiebestendige en tastbare belegging."

Quares is de promotor achter QRF. Het heeft vier activiteiten: makelaardij van woningen, beheer van bedrijfvastgoed, de ontwikkeling van fondsen en een recente tak in innovatie en consultancy.

Bij de beurstoezichthouder FSMA was er wat frustratie bij de introductie van de private fondsen, omdat Quares geld haalde bij particulieren zonder dat de beurswaakhond kon tussenkomen. Quares bepaalt de minimuminzet van zijn meest recente fonds bijvoorbeeld op 100.000 euro. Dat is de limiet waarboven geen toezicht is van de FSMA. "Wie meer dan 100.000 euro belegt, wordt, volgens de wet, geacht een geïnformeerde belegger te zijn", zegt Freddy Hoorens, partner van Quares (naast Desmyter en Herman Du Bois).

De bevak van Quares belegt alleen in winkelvastgoed. In een eerste fase wil Quares 75 miljoen euro aantrekken. QRF streeft ernaar zich te positioneren als veilige haven met een kwalitatieve portefeuille aan vastgoed, met winkels als H&M in Sint Truiden, Torfs in Brugge, Vera Moda op de Meir, Ici Paris XL in Luik en het Century Shopping Center in Antwerpen.

"We starten met een fonds van ongeveer 114 miljoen euro vastgoed. Dit is in vergelijking met andere bevaks weinig, maar het is pas een begin. Stap voor stap verhogen we ons kapitaal. Op termijn hopen we een portfolio van 500 miljoen euro vastgoed op te bouwen", zegt Desmyter.

De raad van bestuur van de vastgoedbevak QRF bestaat uit zes bestuurders, waarvan drie onafhankelijke. Dat zijn Jan Brouwers (gewezen managing director van de zakenbank Morgan Stanley en onafhankelijk bestuurder van het chemiebedrijf Proviron), Frank De Moor (CEO Macintosh, de beursgenoteerde retailgroep met meer dan 1000 winkels) en voorzitter Inge Boets, een gewezen topkaderlid van de audit- en adviesgroep Ernst & Young. "Als voorzitter heb ik de doorslaggevende stem bij de aan- en verkoop van vastgoed door QRF", zegt Boets.

"Het is het optimale moment om onze bevak te lanceren", zegt Desmyter, CEO van de vastgoedbevak QRF, waarvan de beursgang dinsdag officieel werd aangekondigd. "De mensen zijn het beu dat hun geld verdampt op het spaarboekje. De crisis lijkt zijn dieptepunt te hebben bereikt. Ze geloven weer in investeren. Vastgoed is een inflatiebestendige en tastbare belegging." Quares is de promotor achter QRF. Het heeft vier activiteiten: makelaardij van woningen, beheer van bedrijfvastgoed, de ontwikkeling van fondsen en een recente tak in innovatie en consultancy. Bij de beurstoezichthouder FSMA was er wat frustratie bij de introductie van de private fondsen, omdat Quares geld haalde bij particulieren zonder dat de beurswaakhond kon tussenkomen. Quares bepaalt de minimuminzet van zijn meest recente fonds bijvoorbeeld op 100.000 euro. Dat is de limiet waarboven geen toezicht is van de FSMA. "Wie meer dan 100.000 euro belegt, wordt, volgens de wet, geacht een geïnformeerde belegger te zijn", zegt Freddy Hoorens, partner van Quares (naast Desmyter en Herman Du Bois). De bevak van Quares belegt alleen in winkelvastgoed. In een eerste fase wil Quares 75 miljoen euro aantrekken. QRF streeft ernaar zich te positioneren als veilige haven met een kwalitatieve portefeuille aan vastgoed, met winkels als H&M in Sint Truiden, Torfs in Brugge, Vera Moda op de Meir, Ici Paris XL in Luik en het Century Shopping Center in Antwerpen. "We starten met een fonds van ongeveer 114 miljoen euro vastgoed. Dit is in vergelijking met andere bevaks weinig, maar het is pas een begin. Stap voor stap verhogen we ons kapitaal. Op termijn hopen we een portfolio van 500 miljoen euro vastgoed op te bouwen", zegt Desmyter. De raad van bestuur van de vastgoedbevak QRF bestaat uit zes bestuurders, waarvan drie onafhankelijke. Dat zijn Jan Brouwers (gewezen managing director van de zakenbank Morgan Stanley en onafhankelijk bestuurder van het chemiebedrijf Proviron), Frank De Moor (CEO Macintosh, de beursgenoteerde retailgroep met meer dan 1000 winkels) en voorzitter Inge Boets, een gewezen topkaderlid van de audit- en adviesgroep Ernst & Young. "Als voorzitter heb ik de doorslaggevende stem bij de aan- en verkoop van vastgoed door QRF", zegt Boets.