In het verleden leidde de taalvoorwaarde in Vilvoorde tot Franstalig protest, maar ook de Vlaamse administratie had er problemen mee. Ondanks het protest keurde minister Freya Van den Bossche in juli nog een verkoop goed.

De voorwaarde bestaat erin dat gemeentelijke ambtenaren de kennis van het Nederlands bij de kandidaat-kopers controleren. Wie geen diploma heeft van een Nederlandstalige onderwijsinstelling, moet een taaltest afleggen of kunnen
bewijzen dat hij of zij een jaar lang regelmatig Nederlandse les heeft gevolgd. De taalverplichting geldt zowel voor de kandidaat-koper als voor zijn of haar partner.

De sociale huisvestingsmaatschappij Inter-Vilvoordse wil op enkele jaren tijd ongeveer 200 woningen via de stad Vilvoorde verkopen. Eerder dit jaar werden al 15 woningen verkocht.

In het verleden leidde de taalvoorwaarde in Vilvoorde tot Franstalig protest, maar ook de Vlaamse administratie had er problemen mee. Ondanks het protest keurde minister Freya Van den Bossche in juli nog een verkoop goed. De voorwaarde bestaat erin dat gemeentelijke ambtenaren de kennis van het Nederlands bij de kandidaat-kopers controleren. Wie geen diploma heeft van een Nederlandstalige onderwijsinstelling, moet een taaltest afleggen of kunnen bewijzen dat hij of zij een jaar lang regelmatig Nederlandse les heeft gevolgd. De taalverplichting geldt zowel voor de kandidaat-koper als voor zijn of haar partner. De sociale huisvestingsmaatschappij Inter-Vilvoordse wil op enkele jaren tijd ongeveer 200 woningen via de stad Vilvoorde verkopen. Eerder dit jaar werden al 15 woningen verkocht.