Montea voegt drie maanden na een eerste investering in Nederland twee nieuwe Nederlandse logistieke platformen toe aan zijn vastgoedportefeuille. In Oss zal Montea in opdracht van logistiek dienstverlener Vos Logistics een nieuw Europees distributiecentrum bouwen. Op een terrein van 35.000 m2 komt een gebouw met ongeveer 24.300 m² opslagruimte, 680 m² kantoorruimte en een mezzanine van 800 m². Montea is eindinvesteerder in het project, terwijl Van der Maazen Bouwbedrijf optreedt als aannemer. Het gebouw wordt verhuurd voor een vaste periode van zeven jaar en drie maanden.

Nog in Nederland heeft Montea een distributiecentrum verworven in Waddinxveen langs de A12 (met verbinding naar Den Haag-Utrecht-Arnhem-Ruhrgebied). Het complex telt 14.100 m2 opslagruimte, 2600 m2 mezzanine en 2800 m2 kantoorruimte. Op de site is nog uitbreidingspotentieel voor 6000 m2. Het gebouw is verhuurd voor een vaste periode van 15 jaar aan Delta Wines, een Europese wijndistributeur.

De twee Nederlands transacties vertegenwoordigen samen een investering van 25,6 miljoen euro. Op jaarbasis genereren ze een bruto aanvangsrendement van 8 procent en 2,04 miljoen euro aan bijkomende huur.

Eerste project op De Hulst

Montea sloot eind vorig jaar een partnership met MG Real Estate (De Paepe Group) voor de ontwikkeling van het MG Park De Hulst in Willebroek. Nu kondigen de twee partners een eerste project aan op dit duurzame logistiek park. In opdracht van Dasher bouwen ze een crossdock-gebouw van 9000 m2.

En ook op de site Unilever in Vorst gaat Montea aan de slag. Voor Metro ontwikkelt het er een distributiecentrum met een totale oppervlakte van 3500 m2. De huurovereenkomst heeft een vaste looptijd van 27 jaar.

Deze twee transacties in België zijn goed voor een investering van 16,6 miljoen euro . (LV)

Montea voegt drie maanden na een eerste investering in Nederland twee nieuwe Nederlandse logistieke platformen toe aan zijn vastgoedportefeuille. In Oss zal Montea in opdracht van logistiek dienstverlener Vos Logistics een nieuw Europees distributiecentrum bouwen. Op een terrein van 35.000 m2 komt een gebouw met ongeveer 24.300 m² opslagruimte, 680 m² kantoorruimte en een mezzanine van 800 m². Montea is eindinvesteerder in het project, terwijl Van der Maazen Bouwbedrijf optreedt als aannemer. Het gebouw wordt verhuurd voor een vaste periode van zeven jaar en drie maanden. Nog in Nederland heeft Montea een distributiecentrum verworven in Waddinxveen langs de A12 (met verbinding naar Den Haag-Utrecht-Arnhem-Ruhrgebied). Het complex telt 14.100 m2 opslagruimte, 2600 m2 mezzanine en 2800 m2 kantoorruimte. Op de site is nog uitbreidingspotentieel voor 6000 m2. Het gebouw is verhuurd voor een vaste periode van 15 jaar aan Delta Wines, een Europese wijndistributeur. De twee Nederlands transacties vertegenwoordigen samen een investering van 25,6 miljoen euro. Op jaarbasis genereren ze een bruto aanvangsrendement van 8 procent en 2,04 miljoen euro aan bijkomende huur. Eerste project op De Hulst Montea sloot eind vorig jaar een partnership met MG Real Estate (De Paepe Group) voor de ontwikkeling van het MG Park De Hulst in Willebroek. Nu kondigen de twee partners een eerste project aan op dit duurzame logistiek park. In opdracht van Dasher bouwen ze een crossdock-gebouw van 9000 m2. En ook op de site Unilever in Vorst gaat Montea aan de slag. Voor Metro ontwikkelt het er een distributiecentrum met een totale oppervlakte van 3500 m2. De huurovereenkomst heeft een vaste looptijd van 27 jaar. Deze twee transacties in België zijn goed voor een investering van 16,6 miljoen euro . (LV)