Miljardendeal in vastgoedland

15/12/17 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Bron: Belga

Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco wil branchegenoot Westfield overnemen. Het bedrijf heeft een bod op tafel gelegd waar het Australische bedrijf unaniem achter staat. Het hangt aan Westfield een prijskaartje van omgerekend bijna 21 miljard euro.

Miljardendeal in vastgoedland

Westfield shopping center in Londen © reuters

De aandeelhouders van Westfield kunnen in totaal 7,55 Amerikaanse dollar per aandeel tegemoetzien. Daarvan wordt 2,67 dollar in contanten voldaan, de rest in aandelen Unibail-Rodamco. Het bod ligt bijna 18 procent boven de slotkoers van Westfield op de beurs in Sydney van maandag 11 december.

Door de overname ontstaat volgens Unibail-Rodamco 's werelds grootste ontwikkelaar en exploitant van winkelcentra op toplocaties in grote steden. Samen zijn de twee bedrijven goed voor ruim honderd winkelcentra, waar jaarlijks bij elkaar 1,2 miljard bezoekers over de vloer komen, en met een totale waarde van ruim 61 miljard euro.

Zelf is Unibail-Rodamco sterk vertegenwoordigd op het Europese vasteland. Met de overname van Westfield voegt het bedrijf naar eigen zeggen waardevolle bezittingen in met name het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten toe aan zijn portefeuille.

Daarnaast hebben de twee vastgoedbedrijven samen nog voor ruim 12 miljard euro aan projecten op stapel staan. Zo moeten er de komende jaren nieuwe winkelcentra bijkomen in onder meer Londen, Milaan, Hamburg, Brussel (het NEO-project op de Heizelvlakte), Parijs, Lyon en San Jose.

Unibail-Rodamco en Westfield hebben bij elkaar 3700 mensen in dienst. De CEO en de voorzitter van Unibail-Rodamco blijven op post. De deal moet tot 100 miljoen euro aan kostenvoordelen per jaar opleveren.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners