In een meerderheid van de gevallen gaat het om mensen die lijden of leden aan kanker, hart- en vaatziekten of verschillende aandoeningen tegelijk.

Wet-Partyka

Verzekeraars kunnen niet verplicht worden een levensverzekering af te sluiten. Om patiënten met verhoogde risico's in sommige gevallen toch meer kansen te bieden op een schuldsaldoverzekering, ging begin vorig jaar de "wet-Partyka" van kracht. Die moet het aanbod van verzekeraars transparanter maken en hen aanzetten hun criteria aan te passen aan de evolutie van de medische wetenschap. Tegelijk voorziet ze in een solidariteitsmechanisme, waardoor de extra kosten voor hogere risico's gemeenschappelijk gedragen worden.

Het opvolgingsbureau dat zich moet buigen over weigeringen of erg hoge premies kreeg vorig jaar 234 meldingen van geweigerde schuldsaldoverzekeringen, zo blijkt uit de cijfers van Peeters. Partijgenote Leen Dierick polste bij hem naar een mogelijke wetswijziging, maar Peeters wil een evaluatie van de huidige regels afwachten alvorens zich daarover uit te spreken. (Belga/NS)

In een meerderheid van de gevallen gaat het om mensen die lijden of leden aan kanker, hart- en vaatziekten of verschillende aandoeningen tegelijk. Verzekeraars kunnen niet verplicht worden een levensverzekering af te sluiten. Om patiënten met verhoogde risico's in sommige gevallen toch meer kansen te bieden op een schuldsaldoverzekering, ging begin vorig jaar de "wet-Partyka" van kracht. Die moet het aanbod van verzekeraars transparanter maken en hen aanzetten hun criteria aan te passen aan de evolutie van de medische wetenschap. Tegelijk voorziet ze in een solidariteitsmechanisme, waardoor de extra kosten voor hogere risico's gemeenschappelijk gedragen worden. Het opvolgingsbureau dat zich moet buigen over weigeringen of erg hoge premies kreeg vorig jaar 234 meldingen van geweigerde schuldsaldoverzekeringen, zo blijkt uit de cijfers van Peeters. Partijgenote Leen Dierick polste bij hem naar een mogelijke wetswijziging, maar Peeters wil een evaluatie van de huidige regels afwachten alvorens zich daarover uit te spreken. (Belga/NS)