In de eerste acht maanden van dit jaar werd voor topwoningen (van minstens 10 miljoen pond of 12,56 miljoen euro) gemiddeld 2.757 pond per vierkante voet betaald. Volgens berekeningen van vastgoedmakelaar Huntly Hooper Ltd ligt dat bedrag 7,4 procent lager dan het record van 2.978 pond per vierkante voet in 2013.

Appartementen in de hoogste prijscategorie daalden het meest in prijs. In vergelijking met vorig jaar was er een terugval van de prijzen met 9 procent tot een gemiddelde van 3.565 pond per vierkante voet (38.370 pond of 48.221 euro per vierkante meter). De prijzen van topwoningen daalden met 6,3 procent tot 2.458 pond per vierkante voet. In de maanden tot en met augustus werden er 66 transacties geregistreerd tegenover 92 vorig jaar.

Het aantal woningen in centraal Londen dat voor meer dan 10 miljoen pond te koop staat, steeg met 165 procent in de periode tussen 2009 en 2013.

Mogelijke belastingverhogingen op dure woningen die de oppositiepartij Labour plant, de zogenaamde 'mansion taks' heeft de vraag in de markt - op basis van het aantal verkopen- vooralsnog niet doen afnemen, luidt het bij Huntly Hooper.

Huntly Hooper, gevestigd in de wijk Knightsbridge, is actief op toplocaties in centraal Londen en districten zoals Mayfair, Chelsea en Holland Park en Knightsbridge zelf.

Een andere vastgoedmakelaar, Douglas & Gordon Ltd, berekende dat de gemiddelde woningprijzen in heel Londen in het derde kwartaal zijn toegenomen met 0,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. (Bloomberg/BO)

In de eerste acht maanden van dit jaar werd voor topwoningen (van minstens 10 miljoen pond of 12,56 miljoen euro) gemiddeld 2.757 pond per vierkante voet betaald. Volgens berekeningen van vastgoedmakelaar Huntly Hooper Ltd ligt dat bedrag 7,4 procent lager dan het record van 2.978 pond per vierkante voet in 2013. Appartementen in de hoogste prijscategorie daalden het meest in prijs. In vergelijking met vorig jaar was er een terugval van de prijzen met 9 procent tot een gemiddelde van 3.565 pond per vierkante voet (38.370 pond of 48.221 euro per vierkante meter). De prijzen van topwoningen daalden met 6,3 procent tot 2.458 pond per vierkante voet. In de maanden tot en met augustus werden er 66 transacties geregistreerd tegenover 92 vorig jaar. Het aantal woningen in centraal Londen dat voor meer dan 10 miljoen pond te koop staat, steeg met 165 procent in de periode tussen 2009 en 2013. Mogelijke belastingverhogingen op dure woningen die de oppositiepartij Labour plant, de zogenaamde 'mansion taks' heeft de vraag in de markt - op basis van het aantal verkopen- vooralsnog niet doen afnemen, luidt het bij Huntly Hooper. Huntly Hooper, gevestigd in de wijk Knightsbridge, is actief op toplocaties in centraal Londen en districten zoals Mayfair, Chelsea en Holland Park en Knightsbridge zelf.Een andere vastgoedmakelaar, Douglas & Gordon Ltd, berekende dat de gemiddelde woningprijzen in heel Londen in het derde kwartaal zijn toegenomen met 0,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. (Bloomberg/BO)