De Gentse projectontwikkelaar Liebrecht & wooD opent deze week een outletcomplex in Moskou.

De hele site wordt 39.000 vierkante meter groot, maar in een eerste fase wordt al 22.000 vierkante meter in gebruik genomen, goed voor zestig winkels. De voltooiing is gepland voor 2014.
Een studie leert dat wekelijks zo'n 60.000 bezoekers verwacht mogen worden in het 'Fashon House Services'. Outletcentra brengen textielmerken bijeen tegen goedkopere prijzen. Aan de investering in Moskou hangt, alleen al voor de eerste fase, een prijskaartje van 87 miljoen euro.

Liebrecht & wooD is met Moskou niet aan zijn proefstuk toe. Het in 1991 opgerichte kantoor kiest resoluut voor diverse vormen van projectontwikkeling (kantoren, logistieke centra, outletcentra) in Oost-Europa, vooral Polen, Roemenië en Rusland. "Een juiste keuze", zegt managing director, medestichter en medeaandeelhouder Patrick Van Den Bossche. "Dit zijn groeimarkten die hun beloftes telkens opnieuw waarmaken. De architecturale meerwaarde van onze gebouwen geeft vaak de doorslag. Ook een winkelcentrum mag er fraai uit zien. Moskou is het vijfde outletcenter dat we in eigen beheer bouwen. Eerder werden, met succes, al soortgelijke centra opgericht in Polen (3) in Roemenië (1). Eind 2014 openen we een outletcenter van 27.000 vierkante meter in Sint-Petersburg en in 2015 mikken we op Jekatararinaburg."

Liebrecht & wooD werkt in het buitenland met een aparte investeringsmaatschappij (Liebrecht & wooD Development Company) waarin ook vijf Vlaamse ondernemers particperen. Het kantoor huist in Warschau. Het kantoor in Gent dient als verankeringspunt voor de projecten op de Belgische markt. Liebrecht & wooD biedt via diverse werkmaatschappijen werk aan 155 mensen. (K.C.)

De Gentse projectontwikkelaar Liebrecht & wooD opent deze week een outletcomplex in Moskou.De hele site wordt 39.000 vierkante meter groot, maar in een eerste fase wordt al 22.000 vierkante meter in gebruik genomen, goed voor zestig winkels. De voltooiing is gepland voor 2014. Een studie leert dat wekelijks zo'n 60.000 bezoekers verwacht mogen worden in het 'Fashon House Services'. Outletcentra brengen textielmerken bijeen tegen goedkopere prijzen. Aan de investering in Moskou hangt, alleen al voor de eerste fase, een prijskaartje van 87 miljoen euro. Liebrecht & wooD is met Moskou niet aan zijn proefstuk toe. Het in 1991 opgerichte kantoor kiest resoluut voor diverse vormen van projectontwikkeling (kantoren, logistieke centra, outletcentra) in Oost-Europa, vooral Polen, Roemenië en Rusland. "Een juiste keuze", zegt managing director, medestichter en medeaandeelhouder Patrick Van Den Bossche. "Dit zijn groeimarkten die hun beloftes telkens opnieuw waarmaken. De architecturale meerwaarde van onze gebouwen geeft vaak de doorslag. Ook een winkelcentrum mag er fraai uit zien. Moskou is het vijfde outletcenter dat we in eigen beheer bouwen. Eerder werden, met succes, al soortgelijke centra opgericht in Polen (3) in Roemenië (1). Eind 2014 openen we een outletcenter van 27.000 vierkante meter in Sint-Petersburg en in 2015 mikken we op Jekatararinaburg." Liebrecht & wooD werkt in het buitenland met een aparte investeringsmaatschappij (Liebrecht & wooD Development Company) waarin ook vijf Vlaamse ondernemers particperen. Het kantoor huist in Warschau. Het kantoor in Gent dient als verankeringspunt voor de projecten op de Belgische markt. Liebrecht & wooD biedt via diverse werkmaatschappijen werk aan 155 mensen. (K.C.)