Febelfin noteerde in augustus 25 procent minder hypothecaire kredieten in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Er werden ook 22 procent minder aanvragen ingediend. De laatste zes maanden is er sprake van een aanhoudende terugval van het aantal toegekende kredieten. Dat is ook het geval voor het aantal aanvragen, behalve in juni.

Omgerekend - in bedrag - is er in augustus 2012 sprake van een daling met 4,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het bedrag dat gevraagd wordt bij de aanvraag van een krediet lag 0,2 procent lager.

Febelfin wijt de terugval aan het dalende consumentenvertrouwen en de onzekere economische vooruitzichten. Omgekeerd kreeg de kredietverlening in 2010 en 2011 een uitzonderlijke impuls door overheidsmaatregelen ten gunste van energiebesparende investeringen, luidt het. (BO)

Febelfin noteerde in augustus 25 procent minder hypothecaire kredieten in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Er werden ook 22 procent minder aanvragen ingediend. De laatste zes maanden is er sprake van een aanhoudende terugval van het aantal toegekende kredieten. Dat is ook het geval voor het aantal aanvragen, behalve in juni.Omgerekend - in bedrag - is er in augustus 2012 sprake van een daling met 4,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het bedrag dat gevraagd wordt bij de aanvraag van een krediet lag 0,2 procent lager. Febelfin wijt de terugval aan het dalende consumentenvertrouwen en de onzekere economische vooruitzichten. Omgekeerd kreeg de kredietverlening in 2010 en 2011 een uitzonderlijke impuls door overheidsmaatregelen ten gunste van energiebesparende investeringen, luidt het. (BO)