"Het is niet zozeer de lange duur van de koudegolf, maar wel de intensiteit die de bouw parten speelt", zegt voorzitter Marc Dillen in Het Belang van Limburg. Volgens de voorzitter kost een vorstdag gemiddeld 10 miljoen euro aan de Belgische bouw.

Noodgedwongen thuis

De voorbije weken bleven in Vlaanderen 160.000 bouwvakkers noodgedwongen thuis. Voor heel het land gaat het om 230.000 bouwvakkers. De laatste keer dat de bouwvakkers twee weken thuis moesten blijven wegens het barre winterweer, was in 1997.

Zaterdag vroor het voor de dertiende dag op rij in Ukkel. Het was van januari 1941 geleden dat het nog zo lang aan één stuk had gevroren. (Belga/KVDA)

"Het is niet zozeer de lange duur van de koudegolf, maar wel de intensiteit die de bouw parten speelt", zegt voorzitter Marc Dillen in Het Belang van Limburg. Volgens de voorzitter kost een vorstdag gemiddeld 10 miljoen euro aan de Belgische bouw. Noodgedwongen thuis De voorbije weken bleven in Vlaanderen 160.000 bouwvakkers noodgedwongen thuis. Voor heel het land gaat het om 230.000 bouwvakkers. De laatste keer dat de bouwvakkers twee weken thuis moesten blijven wegens het barre winterweer, was in 1997. Zaterdag vroor het voor de dertiende dag op rij in Ukkel. Het was van januari 1941 geleden dat het nog zo lang aan één stuk had gevroren. (Belga/KVDA)